6 Октомври, 2017 18:56 18 011 5

Нова схема за покупка на имот

  • покупка-
  • имот-
  • планина-
  • сащ
Нова схема за покупка на имот - 1
Снимка: Shutterstock

Досега беше нужно да имаш само пари, за да си купиш, който и да е било имот в света. Ситуацията на места обаче се променя. Желаещите богаташи да придобият ваканционен луксозен имот в някои планински курорти на САЩ трябва и да бъдат членове на Cimarron Mountain Club. Най-евтините къщи в комбинация с членството се оферират срещу 3 млн. USD. Годишната вноска за членство в клуба е 50 000 USD.

Услугата се казва „Планина под наем”. Причината е че срещу въпросната сума от минимум 3 млн. USD купувате имот, но срещу членския внос получавате право да ползвате част от планината само за себе си за определен период. „Пресният сняг е една от най-дефицитните стоки в света”, споделя съсобственикът на частния ски курорт Silverton Mountain Ерън Брил.

Ски клубът, разположен в югоизточната част на американския щат Колорадо, ограничава достъпът на ден до 80 души. Именно поради тази причина и много от хората не са чували за него. „Частните ски курорти са нещо като частните самолети. Това е начин богатите пътешественици да се отдадат напълно на семейството си или компанията, с която са, без да бъдат обезпокоявани от никого”, казват туристически агенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орнито Лог

    39 1 Отговор
    Елитните имоти "Затворен комплекс" се превърнаха в "Затворен резерват", "Затворена планина" )) Чудно ми е как ще ги охраняват от туристите... АКо съм парапланерист и пресека територията ще ме стрелят ли със зенитка или ще пуснат дрон да ме гони?! МОже и ято соколи да насъскат )))

    Коментиран от #3

  • 2 Eee

    39 1 Отговор
    Там гърмят по всичко.Като хоби им е.
  • 3 Лесно

    27 0 Отговор

    До коментар #1 от "Орнито Лог":

    Лесно
    Като няма никакви удобства за туристи.
    Няма хотели, ресторанти, транспорт.
    Частни пътища и имоти в, които влезеш - идва един човек и с пушката и те кани да напуснеш.
  • 4 Тва е само за БГ социалисти

    8 7 Отговор
    Българските социалисти сигурно умират за такъв имот - Сащ, Колорадо, ексклузивен клуб с ограничен достъп
  • 5 Готлиб

    3 0 Отговор
    ПРЕ3 ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ - УЛИЧНОТО ЗАЛЕСЯВАНЕ НА ВАРНА-ГРАД - Е ПОДЛОЖЕНО НА БЕЗПАРДОННА АНОНИМНА СЕЧ - СЕЧЕ СЕ - И СТАРО И МЛАДО - ПРОЦЕСЪТ ВЕЧЕ НАВЛИЗА В ПРЕДЕЛИТЕ НА ЗАНЕМАРЕНАТА ПРОЧУТА ВАРНЕНСКА "МОРСКА ГРАДИНА"..ЕКСПЕРТИ-СТОЛИЧНИ ЕКОЛОЗИ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СЕ КОЛЕКТИРА СУРОВИНА ЗА ПРЕРАБОТКА В ТАКА МОДНИТЕ "ПЕЛЕТИ".