17 069 5

Нова схема за покупка на имот

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Досега беше нужно да имаш само пари, за да си купиш, който и да е било имот в света. Ситуацията на места обаче се променя. Желаещите богаташи да придобият ваканционен луксозен имот в някои планински курорти на САЩ трябва и да бъдат членове на Cimarron Mountain Club. Най-евтините къщи в комбинация с членството се оферират срещу 3 млн. USD. Годишната вноска за членство в клуба е 50 000 USD.

Услугата се казва „Планина под наем”. Причината е че срещу въпросната сума от минимум 3 млн. USD купувате имот, но срещу членския внос получавате право да ползвате част от планината само за себе си за определен период. „Пресният сняг е една от най-дефицитните стоки в света”, споделя съсобственикът на частния ски курорт Silverton Mountain Ерън Брил.

Ски клубът, разположен в югоизточната част на американския щат Колорадо, ограничава достъпът на ден до 80 души. Именно поради тази причина и много от хората не са чували за него. „Частните ски курорти са нещо като частните самолети. Това е начин богатите пътешественици да се отдадат напълно на семейството си или компанията, с която са, без да бъдат обезпокоявани от никого”, казват туристически агенти.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Орнито Лог
  Отговор
  1 19:15  06.10.17
  Елитните имоти "Затворен комплекс" се превърнаха в "Затворен резерват", "Затворена планина" )) Чудно ми е как ще ги охраняват от туристите... АКо съм парапланерист и пресека територията ще ме стрелят ли със зенитка или ще пуснат дрон да ме гони?! МОже и ято соколи да насъскат )))

  Коментиран от #3

 • Eee
  Отговор
  2 19:32  06.10.17
  Там гърмят по всичко.Като хоби им е.
 • Лесно
  Отговор
  3 20:26  06.10.17

  До коментар #1 от "Орнито Лог":

  Лесно Като няма никакви удобства за туристи. Няма хотели, ресторанти, транспорт. Частни пътища и имоти в, които влезеш - идва един човек и с пушката и те кани да напуснеш.
 • Тва е само за БГ социалисти
  Отговор
  4 17:31  07.10.17
  Българските социалисти сигурно умират за такъв имот - Сащ, Колорадо, ексклузивен клуб с ограничен достъп
 • Готлиб
  Отговор
  5 09:12  08.10.17
  ПРЕ3 ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ - УЛИЧНОТО ЗАЛЕСЯВАНЕ НА ВАРНА-ГРАД - Е ПОДЛОЖЕНО НА БЕЗПАРДОННА АНОНИМНА СЕЧ - СЕЧЕ СЕ - И СТАРО И МЛАДО - ПРОЦЕСЪТ ВЕЧЕ НАВЛИЗА В ПРЕДЕЛИТЕ НА ЗАНЕМАРЕНАТА ПРОЧУТА ВАРНЕНСКА "МОРСКА ГРАДИНА"..ЕКСПЕРТИ-СТОЛИЧНИ ЕКОЛОЗИ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СЕ КОЛЕКТИРА СУРОВИНА ЗА ПРЕРАБОТКА В ТАКА МОДНИТЕ "ПЕЛЕТИ".

Напиши коментар:


Публикувай