6 Октомври, 2017 21:11 8 476 7

Кой грабна терена на варненския „Пикадили”

  • пикадили-
  • lidl-
  • хипермаркет-
  • варна

В края на септември сградата на хипермаркет „Пикадили-център” в близост до МБАЛ „Св. Анна” във Варна беше разрушена. Още тогава стана ясно, че на мястото на стария ще бъде изграден нов магазин за хранителни стоки. Новият собственик на терена вече е ясен. Той е придобил имота срещу сума от над 20 млн. лв., сочи справка в Имотния регистър. Купувачът е Lidl. „Сумата е най-голямата, която германската верига е плащала досега за свой обект в страната”, посочва в-к „Капитал”, но това си има своето обяснение: теренът се намира в близост до болница и с висок човекопоток. Сред по-атрактивните имоти купени по морето от германската хранителна верига са такива на ул. „Мусала” в Бургас, местността Буджака, Созопол и други. Всички те са придобити през 2016 г.

Това, което се знае за бъдещия магазин, е че той ще бъде от нова концепция, която включва обектът да е по-голям и с по-екологична насоченост. Средната цена на всеки обект е различна. Според специалисти обаче подобна инвестиция е между 5 и 6 млн. лв.

От веригата планират да отворят минимум 5 магазина в София и по Черноморието.

Други два апетит имота, които останаха след „Пикадили” са в двата софийски търговски центъра Paradiese Mall и The Mall.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    10 0 Отговор
    да кажат на квадрат земя какво излиза?
    за тоя район е около 11 000 лева
    ЗЕМЯТА не квадрат застроена площ
  • 2 за ЛИДЛ

    33 0 Отговор
    И най-смешното е че ЛИДЛ си правят магазините без Тоалетна за клиенти и най-жалкото е че в България всичките архитекти комисии и останали го допускат

    Коментиран от #4

  • 3 Различен

    17 6 Отговор
    Би трябвало не да им продават и да ги развиват, а да ги ограничават и намалят тези магазини в България!
    Продават само нискокачествена немска стока, изхвърлена от Германия и запада, преопакована и пробутвана на нас глупаците!

    Коментиран от #5

  • 4 ко речи

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "за ЛИДЛ":

    Никъде няма изискване хипер или супермаркет да има тоалетна за клиенти. Единствено може да има такова, ако съответния магазин или верига имат обособено място за консумация. У нас така са само Фантастико в София. Само магазините им в Драгалевци няма тоалетна, което наистина е в нарушение със съответните наредби, но явно са намерили вратичка във закона или плащат на някой да ги покрива.

    Коментиран от #6

  • 5 Shmeker

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Различен":

    Понеже често пътувам до Германия, мога да кажа, че НЕМСКОТО е каквото го има и там. Но БГ боклуците които продават тук ги няма там.

    Отделно има много немски неща, които тук не се продават, а имат БГ заместители....

    Естествено има и доста качествени БГ стоки.

    Относно ел. уредите и дрехите - същите се продават и в Германия. Т.е. което си е за немския пазар и го има тук е със същото качество.

    Голяма разлика има в нарязаните и вакуумирани мезета. Има само 1-2 продукта, които се продават и в Германия. Масово е различно и е с друга марка и етикет. Не че е лошо, просто е свръх-солено.
  • 6 ккккк

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "ко речи":

    Чак пък само Фантастико. Кауфланд също имат
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.