1 510 0

Строителна компания с глоба от 12.7 млрд. USD

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Бразилската строителна компания Аndrаdе Gutіеrrеz ЅА я грози глоба от внушителната сума от 12.7 млрд. USD след като срещу нея е повдигнато обвинение в даване на рушвети. От конгломерата ще обжалват, тъй като ако се стигне до плащане на въпросната глоба, то това ще доведе Аndrаdе Gutіеrrеz ЅА до фалит.

Обвинението е повдигнато по време на разследване, което датира още от 2015 г. Обект на него са били 10 компании, а от прокуратурата на Бразилия твърдят, че въпросните фирми са давали подкупи на политици, за да получават обществени поръчки.

В случай, че Аndrаdе Gutіеrrеz ЅА плати глобата, то властите са склонни да й позволят да продължи да участва в процедурите за участие в обществени поръчки, уточнява вестник О Glоbо.

Това не е първият случаи, в който се стига до плащане на подобни огромни глоби. През лятото компанията ЈВЅ, която е най-голямата в света за пакетиране на месо плати глоба от 3.2 млрд. USD, тъй като също е участвала в корупционни схеми. Плащането ще започне през декември и ще продължи 25 години.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай