10 Октомври, 2017 10:33 2 796 6

Идеалният наемател

  • наемател-
  • наемодател-
  • профил-
  • великобритания
Идеалният наемател - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 30% от наемодателите във Великобритания смятат, че идеалният наемател е семейство без деца и едва 1% причисляват към тази група студентите. Вторият тип наемател, според проучване направено от агенция Intus Lettings, е „младият професионалист”.

„Вероятно собствениците предпочитат семейства без деца, защото смятат, че те са финансово по-стабилни. Рентиерите знаят, че подходящият наемател ще им спести време, пари и усилия в дългосрочен план и затова предпочитат да избират сигурни хора”, казва Хоуп Маккендри, мениджър на Intus Lettings.

Най-важното на наемодателите е препоръка от предишния наемодател и сегашния работодател. Не по-маловажно е и какво ще е първото впечатление, което собственикът ще си създаде за наемателя. Възрастта е фактор с по-малка тежест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рентиер

    5 6 Отговор
    Колегите от Англия са разглезени... ние тук нямаме такъв избор за жалост, защото предлагането импонира на търсенето за разлика от Англия, където търсенето надвишава предлагането. Иначе аз не подбирам много- който превари, той натовари! Взимам им по 2 депозита и ги пускам да живеят, пък имотите съм застраховал, ако стане нещо.

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 2 бивш рентиер

    3 0 Отговор
    Да бе, препоръка, това тук ще е трудно.
  • 3 Drug Rentier

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рентиер":

    До Коментар 1 - Рентиер от Друг Рентиер. Браво на теб. Дано никога да нямаш проблеми. Радвам се, че успяваш да убедиш да ти дадат по 2 депозита. Явно аз попадам на неплатежоспособни защото не могат да си позволят повече от 1 депозит или съм твърде мек.
  • 4 Застраховател

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рентиер":

    Поздравления, че си застраховал... Само да ти споделя. Ако наводнят - да, но ако потрошат нещо, ще пиеш една водица от застрахователя. ;)
  • 5 гостенче

    5 2 Отговор
    Ако не отстъпвате с депозитите ще си намирате платежоспособни хора.
    Аз като отдавах казах, 2 депозита и наема напраед. И така дойде едно момче , даде 2100лв. и влезе да живее. Този който ти казва че няма пари още в началото какво ти говори ?
    Не съм съгласен че предлагането е повече от търсенето. Просто хората предпочитат да дадат повече пари и да живеят в нещо новичко и спретнато, което е доста кът за момента. Доста са хората които искат да дадат апартамента е така с 40 годишните мебели както баб му е живяла без никаква инвестиция. Това са пумярчета които чакат само лапаницата и не ум пука за хората които ще живеят в него. Тези апартаменти стоят празни с месеци.... много месеци....
  • 6 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рентиер":

    чукай на дърво - последните ми оставиха неплатени сметки колкото за един наем, 1 неплатен наем "щото били дали един наем напред" и последния месец нямао да плащат и щети по жилището за още 2 наема. И това уж млади, културни и работещи хора.