1 875 6

Идеалният наемател

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Близо 30% от наемодателите във Великобритания смятат, че идеалният наемател е семейство без деца и едва 1% причисляват към тази група студентите. Вторият тип наемател, според проучване направено от агенция Intus Lettings, е „младият професионалист”.

„Вероятно собствениците предпочитат семейства без деца, защото смятат, че те са финансово по-стабилни. Рентиерите знаят, че подходящият наемател ще им спести време, пари и усилия в дългосрочен план и затова предпочитат да избират сигурни хора”, казва Хоуп Маккендри, мениджър на Intus Lettings.

Най-важното на наемодателите е препоръка от предишния наемодател и сегашния работодател. Не по-маловажно е и какво ще е първото впечатление, което собственикът ще си създаде за наемателя. Възрастта е фактор с по-малка тежест.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Рентиер
  Отговор
  1 13:37  10.10.17
  Колегите от Англия са разглезени... ние тук нямаме такъв избор за жалост, защото предлагането импонира на търсенето за разлика от Англия, където търсенето надвишава предлагането. Иначе аз не подбирам много- който превари, той натовари! Взимам им по 2 депозита и ги пускам да живеят, пък имотите съм застраховал, ако стане нещо.

  Коментиран от #3, #4, #6

 • бивш рентиер
  Отговор
  2 18:14  10.10.17
  Да бе, препоръка, това тук ще е трудно.
 • Drug Rentier
  Отговор
  3 20:02  10.10.17

  До коментар #1 от "Рентиер":

  До Коментар 1 - Рентиер от Друг Рентиер. Браво на теб. Дано никога да нямаш проблеми. Радвам се, че успяваш да убедиш да ти дадат по 2 депозита. Явно аз попадам на неплатежоспособни защото не могат да си позволят повече от 1 депозит или съм твърде мек.
 • Застраховател
  Отговор
  4 08:15  11.10.17

  До коментар #1 от "Рентиер":

  Поздравления, че си застраховал... Само да ти споделя. Ако наводнят - да, но ако потрошат нещо, ще пиеш една водица от застрахователя. ;)
 • гостенче
  Отговор
  5 08:42  11.10.17
  Ако не отстъпвате с депозитите ще си намирате платежоспособни хора. Аз като отдавах казах, 2 депозита и наема напраед. И така дойде едно момче , даде 2100лв. и влезе да живее. Този който ти казва че няма пари още в началото какво ти говори ? Не съм съгласен че предлагането е повече от търсенето. Просто хората предпочитат да дадат повече пари и да живеят в нещо новичко и спретнато, което е доста кът за момента. Доста са хората които искат да дадат апартамента е така с 40 годишните мебели както баб му е живяла без никаква инвестиция. Това са пумярчета които чакат само лапаницата и не ум пука за хората които ще живеят в него. Тези апартаменти стоят празни с месеци.... много месеци....
 • гост
  Отговор
  6 16:42  11.10.17

  До коментар #1 от "Рентиер":

  чукай на дърво - последните ми оставиха неплатени сметки колкото за един наем, 1 неплатен наем "щото били дали един наем напред" и последния месец нямао да плащат и щети по жилището за още 2 наема. И това уж млади, културни и работещи хора.

Напиши коментар:


Публикувай