1 111 0

Отново искат да застроят зелени площи

Милена Богданова

Този път адресът е столичният квартал „Слатина”. Там днес на протест излязоха жители, които се обявиха срещу поредното застрояване на зелена площ. Проблемът не датира от днес, тъй като става ясно, че от 4 години гражданите се опитват да запазят градинката пред блока.

Повечето от жителите смятали, че проблемът е решен, докато не виждат поредният багер във вторник на 10 октомври.

Според тях инвеститорът не разполага с разрешение за строеж. По план там трябва да бъде построен 8-етажен блок. Парцелът има нотариален акт от 14 години и е частна собственост.

„Разрешението за строеж, което беше издадено през 2011 г., беше атакувано от ДНСК в Административен съд София-град. Административният съд се произнесе, отменяйки разрешението, но тази година Върховният административен съд се произнесе с отмяна на решението на Административния съд, оставяйки в сила разрешението за строеж. Друг е въпросът, че към днешна дата, разрешението за строеж няма правно действие”, каза пред Нова Телевизия Наталия Стоянова кмет на район „Слатина”.

От тази гл.т. багерът, който се намира на терена не трябва да е там, защото няма правно основание да се строи в момента.

Дали теренът е бил градинка или не е трудно да се определи, тъй като имотът е бил продаван многократно във времето назад. Имало е различни изменения на градоустройствения план.Напиши коментар:


Публикувай