12 Октомври, 2017 12:34 1 723 0

Отново искат да застроят зелени площи

  • слатина-
  • зелена площ-
  • инвеститор-
  • строеж-
  • блок

Този път адресът е столичният квартал „Слатина”. Там днес на протест излязоха жители, които се обявиха срещу поредното застрояване на зелена площ. Проблемът не датира от днес, тъй като става ясно, че от 4 години гражданите се опитват да запазят градинката пред блока.

Повечето от жителите смятали, че проблемът е решен, докато не виждат поредният багер във вторник на 10 октомври.

Според тях инвеститорът не разполага с разрешение за строеж. По план там трябва да бъде построен 8-етажен блок. Парцелът има нотариален акт от 14 години и е частна собственост.

„Разрешението за строеж, което беше издадено през 2011 г., беше атакувано от ДНСК в Административен съд София-град. Административният съд се произнесе, отменяйки разрешението, но тази година Върховният административен съд се произнесе с отмяна на решението на Административния съд, оставяйки в сила разрешението за строеж. Друг е въпросът, че към днешна дата, разрешението за строеж няма правно действие”, каза пред Нова Телевизия Наталия Стоянова кмет на район „Слатина”.

От тази гл.т. багерът, който се намира на терена не трябва да е там, защото няма правно основание да се строи в момента.

Дали теренът е бил градинка или не е трудно да се определи, тъй като имотът е бил продаван многократно във времето назад. Имало е различни изменения на градоустройствения план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА