17 Октомври, 2017 16:39 3 867 7

30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ)

  • ндк-
  • ремонт-
  • председателство
30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ) - 1
Снимки: М. Богданова ©

Една трета от Националния дворец на културата (НДК), който е с разгъната застроена площ от 123 000 кв.м., няма да бъде ремонтиран. Причината е, че въпросните помещения няма да бъдат използвани за целите на българското председателство, както и че са в добри състояние, каза за Факти.бг изпълнителният директор на НДК Ангел Митев.

Основната зала, в която ще се провеждат заседанията - зала 10, вече е с подменен мокет и ново осветление. Готови са и 8-те кабинки на преводачите. Четири от залите, в които ще се провеждат неофициалните срещи също са с подменено окабеляване и LED осветление. Те няма да разполагат с кабини за превод, а ще се ползват мобилни такива.

В момента усилено се работи по подновяване на санитарните помещения. Ще бъдат подменени и 6 асансьора. Монтират се и 19 климатични камери. Напълно реновирани са зали 7, 8 и 9.

Целият ремонт ще струва 45 млн. лв., като от тях вече са платени 20 млн. лв. Плановете са до 15 ноември да приключат основните ремонтни дейности. След тази дата започва монтиране и тестване на техниката.

Важно е да се отбележи, че по архитектурата и интериорният дизайнер почти нищо не е пипано. До седмица се очаква са пристигнат и мебелите за съответните зали.

Това, по което все още усилено се работи е международния пресцентър, тоалетните и главния вход (А4 откъм бул. „Витоша”).

30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ)

30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ)

30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ)

30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ)

30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ)

30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ)

30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    19 4 Отговор
    Абе то ремонта вътре добре, ама тия хорица заключени ли ще ги държат там? Не че нещо ама ако мръднат само на 100 метра от комплекса и мизерията ни ще си проличи с пълна сила.

    Коментиран от #2

  • 2 Тиква от страната на приказките

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "JEEP":

    От ГЕРБ са инвестирали и разработили специални наочници с добавена реалност по 1€ и тях, ще им раздават, като излизат навън ;)))
    Освен това всички, ще бъдат обработени чрез манипулативна хипноза, а както знаем герберастите са добри в това иначе няма никакво обяснение за третия тиквен мандат ?
  • 3 ВЪУ

    15 6 Отговор
    Със голямо съжеление трябва да споделя казаното от Тодор Живков: Няма да можете дори да боядисате това което ние построихме.
    Срам за Европейския съюз и българите.

    Коментиран от #4

  • 4 JEEP

    9 13 Отговор

    До коментар #3 от "ВЪУ":

    С цената на безумен дълг аз също мога да построя нещо, което няма да успееш да боядисаш.... е и?

    Коментиран от #5

  • 5 ejko

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "JEEP":

    ...а дали може да четем, преди да пишем глупости! През 1981 г., когато е построен НДК, БВП на България е около 50 млрд. долара, а дългът - около 2,9 млрд. долара, или около 6% от БВП. За сравнение, в момента (2017) е малко над 30% от БВП.
    Най-"обичам" да чета изказвания на пубери, които са чули, които не са виждали "онова" време, но са чували колко лошо е било!
  • 6 Гост

    7 0 Отговор
    Къде отидоха стотиците кв.м. стари гранитови плочи с дебелина 10 см.? Около 90% бяха в добро състояние, а цената им е над 100лв. за кв.м.

    Коментиран от #7

  • 7 НЕразбирач

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    А! И аз от това се интересувам НАЙ-МНОГО! Къде са - кой ги "щипна"? Да се направи журналистическо разследване и после - в Прокуратурката...един по един...