20 Октомври, 2017 06:21 4 338 2

Компания, която проби и на швейцарския пазар

  • швейцария-
  • airbnb-
  • хотел-
  • резервация-
  • наем

Безспорно една от най-използваните платформи за наемане на жилища от туристи е Airbnb. Доказателство за това, че системата се радва на голяма популярност е, че в нея само за Швейцария има 80 000 предложения. Това е със 66% повече в сравнение с 2016 г. и със 100% в спрямо лятото на 2015-а. При това активна рекламна кампания платформата започна едва през тази година.

Изненадата е, че Airbnb успя да се наложи успешно и на един доста скъп пазар – швейцарския, коментират анализатори. В швейцарските градове се наблюдава дефицит на местат в хотелите. И е логично именно там да бъде насочено търсенето. Оказва се обаче, че потребителите се насочват предимно към ски курортите. Половината от резервациите, които се правят в Airbnb в Швейцария са в зимните курорти Вал, Граубюнден и Берн. В курорта Вал резервациите в частни домове надвишава тези в хотели. В известния курорт Вербе се предлагат 3500 легла, като от тях на хотелите се падат едва 1500. Подобно е съотношението и в Церн и във Вал де Аниве.

Средно нощувка в жилище в Швейцария направена чрез Airbnb е 73 швейцарски франка, или 75 USD. В големите градове е по-скъпо - 121 швейцарски франка, или 125 USD.

Към момента швейцарските власти разглеждат въпроса как могат да попълват държавния бюджет от платформи като Airbnb. За миналата година компанията е платила на Швейцария данъци в размер на 93 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банкерь

    6 5 Отговор
    Не ,че нещо ама като им знам цените в Швейцария тея 93000 долара там платени данъци са нищо повече от няколко маркови парцала скъп часовник и една вечеря в изискан ресторант в Цюрих ! Адмирации за името на компанията ЕЪР БНБ ?? AIR ( на английски ВЪЗДУХ ??? ъъъъ това авиокомпания ли е ) БНБ ???? !!!! Без коментар !!!
  • 2 остроумен

    10 4 Отговор
    Банекръ,много си остроумен бе;))) Идва отAir-bed and breakfast,ама ти нали си нашенски селчук и трябва да се направиш на интересен:))).