20 Октомври, 2017 11:47 1 761 0

Не навсякъде цените растат

  • дубай-
  • цени-
  • наем-
  • жилища

Цените на жилищата в Дубай остават стабилни през третото тримесечие на 2017 г. Все по-големият брой новостроящи се обекти привличат вниманието на инвеститорите.

Сделките на жилища от вторичния пазар за периода януари-август възлизат общо на 3.73 млрд. USD. Това е с 28% повече в сравнение със същия период на 2016-а. Само през август тази година са били извърши покупко-продажби на стойност 740 млн. USD.

Спад се наблюдава при наемните нива. Понижението е между 5% и 7% дори и в най популярните райони на емирството. Главната причина е свръх предлагането, както и непрекъснатото излизане на пазара на нови имоти.

Безспорно един от най интересните сегменти за богатите чуждестранни инвеститори е този на луксозни имоти. Цените на вторичния пазар тук почти нямат промяна от началото на годината. За третото тримесечие в сегмента са били извършени сделки на обща стойност 520 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА