6 724 5

Варна с нова придобивка

Милена Богданова

След реновирането на стадиона във Варна, комплексът ще разполага и със зали за тренировки и фитнес, паркове за отдих и веселие, жилищни сгради и търговски площи. В основата на проекта ще бъде супермодерен футболен стадион, построен по стандартите на ФИФА, с включени в него гимнастически и фитнес зали, подземен паркинг, бизнесклуб, конферентни зали, офиси и ресторанти, съобщава Varna24.bg. Проектът има за цел да предостави широк спектър от социални и развлекателни дейности и услуги в един от най-гъстонаселените райони на морската ни столица.

Изграждането на стадион „Варна” ще бъде завършено в обявения срок – края на 2018 г.

Работата по съоръжението беше замразена през летните месеци, тъй като изпълнителят „Планекс” беше ангажиран със строителството на новия магазин на Кауфланд в съседство. Веригата закупи терен от 14,5 дка, който беше част от активите на "Спортен комплекс Варна". С парите от сделката беше финансиран строежът на стадиона.

Към момента са нужни около 20-25 млн. лв., за да бъде напълно завършено съоръжението.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • жмъц
  Отговор
  1 15:10  20.10.17
  Искате да кажете ТИМ с нова придобивка, ама то тим=варна, варна=тим все тая, честито на печалившите !
 • парите от сделката
  Отговор
  2 22:54  20.10.17
  Г-жо Богданова - ПЪРВОНАЧАЛНИЯТ СРОК БЕШЕ 2002 ГОДИНА!!! Табелата на оградата беше голяма и пазеше сянка на спирката! Аз съм възпитаник на спортното училище и минавах покрай ДУПКАТА постоянно! Табелата много пъти сме я чели и знаем какво беше написано! Помним си тренировките на стадиона, помним като снимаха филми как там кацаха хеликоптери, дето повдигаха разлепените гумени пътеки, помним ръждясалите прожектори и миризмата на мухъл по коридорите! Стадиона по проект трябваше да е 2 пъти по-голям, постепенно парите се "усвояваха" за хотели в холдингите на ТИМ и стадиона се свиваше до размерите, които виждаме днес! Спомнете си протестите срещу Киро-Дупката и си сверете нформацията - тогава нямаше дори намек за строителство. ТИМаджийските тролове наливаха пропаганда, колко великолепен и велик ще е новият стадион - та да засенчи Уембли и Маракана! 2015 година влязоха първите багери и то лятото, когато имаше забрана ! Ако ще се намери ТИМаджийска подлога да ми се ежи с "тебе ще те бием" - поствам снимки, защото живея на 10 метра от строежа и знам какво ставаше през годините!
 • Чужденец
  Отговор
  3 11:04  21.10.17
  Варна е красив и гостоприемен град .Бих искал някога отново да го посетя .
 • смех
  Отговор
  4 20:50  21.10.17
  стига майтап ва! коту видох снуимката,уря-руя!! щях да се наредя за билети за мача!!
 • Шаран БГ
  Отговор
  5 06:28  23.10.17
  Е-хе, и аз имам нова къща......Ама ми трябват около 300 000 лева да си купя терен, да извадя планове, да купя материали, да наема майстори---за да бъде напълно завършен домът ми !!!

Напиши коментар:


Публикувай