1 896 4

Къде ще са небостъргачите в София

Къде ще са небостъргачите в София
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

След 7-ми километър до р. Искър по протежението на Цариградско шосе и по бул. "Царица Йоана" на запад срещу Околовръстния път ще са двете зони в София, където ще могат да се строят небостъргачи. Това стана ясно, след като днес главният архитект на София Здравко Здравков представи пред общинските съветници проектът за промени в Закона за устройството и застрояването на Столичната община.

Сгради с височина до 125 метра ще могат да се строят в района на Централна гара. Такива с височина до 75 метра ще се изграждат в карето между бул. „Цар Борис Трети", центъра, бул. „Драган Цанков", бул. „Александър Малинов" и Околовръстен път.

Високи сгради няма да има зад Околовръстния път. Там, където в момента няма ограничение за височка, ще бъде създадено такова от 15 метра, уточни арх. Здравков.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Въпросът е защо
  Отговор
  1 20:25  20.10.17
  Кое му е хубавото на високото строителство и каква нужда ни гони да го правим. София в момента е пренаселена и трябва да бъде разтоварена, ако искаме да има някакво прилично качество на живота. А и в момента има много свободни площи, т.е. справяме се и без високо строителство. Тогава за какво ни е? Кой проблем ще бъде решен?
 • гост
  Отговор
  2 22:14  20.10.17
  Предлагам всички градове от Бургас до София да ги направят квартали на София и да се реши проблема с презастрояването. А защо са ни празни небостъргачи отговора трябва да дадат община и инвеститори! Мисля, че данък празна бизнес сграда трябва да се измисли :)

  Коментиран от #4

 • Кукито
  Отговор
  3 08:07  22.10.17
  То голяма работа пък...
 • Смехуран
  Отговор
  4 00:29  24.10.17

  До коментар #2 от "гост":

  Всичко е продадено или отдадено под наем! Прочети малко за имотите в Софето!

Напиши коментар:


Публикувай