25 Октомври, 2017 16:59 6 005 5

Потопът и недвижимите имоти

  • наводнение-
  • природа-
  • имоти
Потопът и недвижимите имоти - 1

В близките 100 години от наводнения могат да пострадат жилища на обща стойност 916 млрд. USD. Най-голям е рискът за имотите в Маями и Ню Йорк. По информация на Zillow, повечето къщи (65.4%), които са заплашени от наводнения, са разположени в предградията. Близо 22% се намират в градовете, а 12% в селските райони. Като цяло към 2100 г. 39% от имотите, които ще пострадат от климатичните промени, ще са във високия ценови сегмент. 25% ще са в най-евтиния ценови сегмент, а останалите в средния.

Това е важно от гл.т. на факта, че по-бедните общини и домакинства, по-трудно ще могат да си позволят превантивни мерки, с които да намалят щетите от наводненията. За много от домакинствата жилището е най-голямата инвестиция в техния живот. От своя страна, богатите ще живеят в сгради, чиято конструкция разполага с необходимата защита от подобни природни бедствия. Така например, под 20% от жилищните сгради в Хонолулу, които са под заплаха от наводнения, се намират във високия ценови сегмент.

В Маями са разположени 25.8% (или 481 447 броя) от всички жилища в САЩ, заплашени от наводнения. Тяхната обща стойност е 123.2 млрд. USD. Друг град с най-много имоти, които могат да бъдат наводнени, е Тампа – 104 809 сгради с обща цена 40.6 млрд. USD.

От наводнения в Ню Йорк могат да пострадат 180 267 къщи. На трето място по степен на щети на жилищни сгради е Тампа. Под заплаха там са 104 809 къщи с обща цена 40.6 млрд. USD.

През последните месеци САЩ силно пострада от природни катаклизми. Най-пресния пример е ураганът „Ирма”, който нанесе щети за 65 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Красо Зелето

    5 0 Отговор
    За съжаление управниците ни са гладни песове които се чудят от къде да докопат още за лапкане. Е сега по-този изкуствен начин /потопи, наводнения/ ще ни накарат да си правим задължително застраховка на 'недвижимите имоти' за да може парички да са пипат. Ще си направят фирмички на тяхно име, или на близки подчинени и готово. Пак народа ще гладува, и ще мизерува. Не ги е срам! Никой не споделя какво стана с Хитрино, където загинаха десетки хора, и дузина останаха без имущество, близки, приятели. Забрави се всичко, потули се всичко. Но БОГ ще ги накаже!
  • 3 Гост

    10 0 Отговор
    Значи извода от статията е следния: ако живееш в САЩ не давай чували с пари за нещо, което най-вероятно ще бъде унищожено от природна стихия. А за България, София нещо да напишете - верно ли е тва, че софийско е земетръсна зона?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 майна

    2 0 Отговор
    не вярвам Марица да прелее така, че спокойно си строя къщата