2 180 2

Пловдив с нов градски център

Милена Богданова

До няколко месеца трябва да започне изграждането на втори градски център на Пловдив. Плановете са той да бъде на територията на „Гладно поле”. Една от причините за забавянето е, че част от парцелите са собственост на Министерство на отбраната и от там е необходимо да се уредят някои административни процедури.

Плановете са върху въпросния терен да бъдат изградени Hi-Тec парк, културна инфраструктура, площадни пространства и административни сгради.

Американската компания за микропроцесори Sibiz вече започна строежа на своя офис в Пловдив. Близо 15 млн. лв. ще струва изграждането на 30-метровата офис сграда срещу парк Лаута, уточнява trafficnews.bg. След като заработи на пълни обороти там ще бъдат разкрити 1500 нови работни места.

Плановете на община Пловдив е въпросният център да не бъде само бизнес парк, а място, в което ще има културна инфраструктура, площадни пространства, административни сгради.

До 2020 г. там ще бъдат налети 9 млн. лв. по програма „Региони в растеж”. Със сумата ще се започне изграждането на първичната инфраструктура – окабеляване, подземна инфраструктура и други комуникационни структури.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо да подскаже
  Отговор
  1 11:20  29.10.17
  Пловдив е градът на 600те лева,по -голяма заплата не дават тук ,затова е привлекателен за бизнесмени и инвеститори!!!!!???
 • имот
  Отговор
  2 09:22  01.11.17
  Сибиз първа копка я правят от 2015

Напиши коментар:


Публикувай