Last news in Fakti

28 Октомври, 2017 09:56 2 729 2

Пловдив с нов градски център

  • пловдив-
  • инвестиции-
  • градски център

До няколко месеца трябва да започне изграждането на втори градски център на Пловдив. Плановете са той да бъде на територията на „Гладно поле”. Една от причините за забавянето е, че част от парцелите са собственост на Министерство на отбраната и от там е необходимо да се уредят някои административни процедури.

Плановете са върху въпросния терен да бъдат изградени Hi-Тec парк, културна инфраструктура, площадни пространства и административни сгради.

Американската компания за микропроцесори Sibiz вече започна строежа на своя офис в Пловдив. Близо 15 млн. лв. ще струва изграждането на 30-метровата офис сграда срещу парк Лаута, уточнява trafficnews.bg. След като заработи на пълни обороти там ще бъдат разкрити 1500 нови работни места.

Плановете на община Пловдив е въпросният център да не бъде само бизнес парк, а място, в което ще има културна инфраструктура, площадни пространства, административни сгради.

До 2020 г. там ще бъдат налети 9 млн. лв. по програма „Региони в растеж”. Със сумата ще се започне изграждането на първичната инфраструктура – окабеляване, подземна инфраструктура и други комуникационни структури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо да подскаже

    12 1 Отговор
    Пловдив е градът на 600те лева,по -голяма заплата не дават тук ,затова е привлекателен за бизнесмени и инвеститори!!!!!???
  • 2 имот

    0 0 Отговор
    Сибиз първа копка я правят от 2015