5 477 8

Нова схема на имотна измама

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Полицай и служител на Столична община са замесени в схема за имотни измами. Прокуратурата е поискала постоянен арест за 9 души арестувани преди дни при спецакция в София. Задържаните лица са станали собственици на 13 имота в различни столични квартали. За някои от жилищата са вземали капаро от няколко потенциални купувача, а след това ги продавали. Част от имотите оставяли за себе си.

„Намират починали възрастни хора без наследници по права линия. Съответно се съставят неистински завещания. Посещава се нотариус, обявява се завещанието. В следствие се предприемат разпоредителни действия и имотът се продава”, обясни схемата прокурор Ангел Кънев, цитиран от bTV.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • dragula (гост)
  Отговор
  1 09:20  29.10.17
  Схемата не е нова. Просто нова ОПГ я прилага за пореден път.
  Предполагам, че всичко е било при един нотариус. Трябва да кажат кой е. Така в най-голяма степен ще ограничат щетите.

  Коментиран от #3

 • Бат Мишо (потребител)
  Отговор
  2 12:28  29.10.17
  казвайте само за ОПГ без държавни служители моля ви се
  тва е сайт за новини не за гробарско ежедневие
 • Bossman (гост)
  Отговор
  3 13:55  29.10.17

  До коментар #1 от "dragula":

  Така е.Схемата не е нова и действа от поне 20 години.Лица останали без преки наследници,но с живи роднини.Лошото е че има толкова самотни стари хора и никой не се интересува от тях докато не се разболеят и чак тогава се появяват отнякъде техните благодетели,които искат да се грижат за тях разбира срещу унаследяване на имота им.Не можете да си представите на какви случаи съм попадал,достойни за криминален роман.
 • Vasik Atanasova (потребител)
  Отговор
  4 16:34  29.10.17
  ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА Е ТОВА
 • Тука има тука нема (гост)
  Отговор
  5 18:53  29.10.17
  В тези случай при един и същи НОТАРИУС, се прави всичко - "завещанието", обявяването му(изчакват се 6 месеца от датата на смъртта на "завещателя") и изготвянето на констативен нотариален акт с който измамникът се признава са собственик на основание завещанието. С този констативен нот. акт се продава имота. АРЕСТУВАН ЛИ Е НОТАРИУСА?
 • майна (гост)
  Отговор
  6 19:47  29.10.17
  какво ли няма да измислят,паричките много сладки,особено чуждите
 • Будалата (гост)
  Отговор
  7 21:04  30.10.17
  Аз се сещам че едни Нотариуски ги млатиха. Ама то винаги има защо.
 • mediator37 (гост)
  Отговор
  8 16:29  31.10.17
  Завещанието не се заверява при нотариус, бе. Това е тайно завещание затворено в плик. Всеки, който занесе завещание в плик, в което той е вписан като облагодетелстван, нотариусът му го озаконява, защото не прави почеркова експертиза дали умрелия го е писал. Доколкото схващам тия са фабрикували пълномощни, т.е. са ги фалшифицирали като да са писани от умрелия. Ходят на нотариус и казват- Ето, завещаха ми имот, плащам си да ми направиш нотариален акт на мое име.
  Хитра е схемата.

Напиши коментар:


Публикувай