4 996 5

Над половината швейцарци не понасят съседите си

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Близо 65% от гражданите на Швейцария окачествяват съседите си като „дразнещи”. Шум, липса на добро отношение, пушене на цигари и разправии в пералните помещения са най-честите причини за пререкания между съседите.

Първата причина за липсата на добро отношение между съседите е шумът. 28% от анкетираните се дразнят именно от него. Тук спада високото слушане на музика, разговорите на висок глас и детските писъци. Шумните „любовни игри” нервират едва 9% от съседите.

Близо 14% се дразнят от миризмата на цигари на балконите им или в асансьора, а 13% признават, че биха поспорили със съседите относно ползването на общата пералня.

Всеки шести признава, че се е преместил да живее на друго място именно поради проблеми със съседите, а 15% казват, че са се обръщали към съда за решаване на междусъседски проблеми.

Сред основните причини за много конфликти е фактът, че швейцарците са нацията, чийто брой жители най-много живее под наем.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Швейцарец
  Отговор
  1 21:03  30.10.17
  А на нас ни казваха, че трябва да станем като Швейцария на балканите ... то излиза, че са общество в което никой с никого не се разбира и всичко през съда минава ... а няма нужда да имаме такъв пример :)

  Коментиран от #5

 • Хипер Панелен Потребител 3то поколение
  Отговор
  2 22:01  30.10.17
  Менкам се с някой швейцарец - аз мойте съседи ги обожавам! Апартамента ми е 50 годишна панелка, не е санирана с изгнили тръби и парчета ръжда от чешмата, дето съсипват бойлера и пералнята! Зелен Мухъл отвънка и Черна плесен в детската, коридора, хола, спалнята, банята и мазата! Черната плесен е смърт! Асансьора е до входната врата и всяко отваряне на ръждивите панти и затварянето с трясък от счупения механизъм са истински балсам за нервите! Мога да се похваля и с платен паркинг под балкона - когато заспалият пенсионер не се събуди от фаровете пред бариерата, на водителя му се налага да натисне клаксона! Миризмата от фекален разлив в мазата, която осмърдява първите етажи и практикуваш апнея, докато стигнеш асансьора, а после очите са ти червени, сякаш си плувал 2 дена в хлорния басейн на някой санаториум! Селските ергени, които вместо да звънят на селските пръчки от блока - усилват чалгата на "Тез червени домати" и форсират двигателя на БМВто (то па може ли чалгар без БМВ?!) иии... аз си обичам съседите - готов съм да си заменя имота за швейцарски с всички рискове и отговорности!

  Коментиран от #4

 • LPG
  Отговор
  3 22:12  30.10.17
  Тия не си пият хапчетата,Тези хора нямат никакви социални контакти и са толко деградирала нация колкото забулените и целуващи задници българи и само ревящи (а неработещи и мързеливи)колко са нещастни изобщо си нямат идея какво имат те само гледат в паницата на тези и завиждат(незнайно защо за малко мислещите прогледнали българи!).
 • Ироничен
  Отговор
  4 07:07  31.10.17

  До коментар #2 от "Хипер Панелен Потребител 3то поколение":

  Ако ще живееш под наем в жилище с обща пералня, не ти трябва да се менкаш. Има смисъл при къща в Алпите, но тогава няма обща пералня и пушек в асансьора.
 • Грую
  Отговор
  5 11:27  31.10.17

  До коментар #1 от "Швейцарец":

  Че ние по този показател сме я минали Швейцарията. Отдавна имам чувството, че срещайки хората вече съм им крив само защото са ме видели.

Напиши коментар:


Публикувай