8 424 2

Над 150 опасни къщи в центъра на София

Милена Богданова

Над 150 е броят на опасните къщи в централната част на София. Някои от тях се срутват поради наличието на изкопни дейности в съседство, където ще изникнат нови постройки. Такъв е примерът на ул. „Братя Миладинови”, където в резултат на подготвяне на терен за полагане на основи на нова сграда стена от къщата в съседство се е срутила и вече близо седмица не са предприети мерки.

Най-честата причина за срутването на къщите е, че не се стопанисват от собствениците им. Сред основните проблеми е, че проверка на конструкцията на имота отвътре може да се направи само ако има съгласие на собствениците. „Това прави нещата много трудни. Работата на комисията става почти невъзможна. В момента служителите от отдел „Незаконно строителство” работят по 50 подобни преписки”, казва преди bTV Савина Савова, кмет на район „Възраждане”.

Съседи определят начина на строителство като „див”. „Тук номерът е да се вземат предварително едни пари „на зелено”. Сградата да се докара на груб строеж донякъде”, предполагат те.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 14:37  31.10.17
  Анархия? А дано, че анархията е по-добре от уж "правова" държава в която народа и съда са абдикирали от каквито и да е наказания на престъпленията.
 • Иван
  Отговор
  2 15:38  31.10.17
  Че от къде на къде къща, която се срутва заради ИЗКОПНИ РАБОТИ В СЪСЕДСТВО, ще е по вина на собствениците на къщата? Значи собствениците трябва предварително да й обезопасят основите за своя сметка, че като дойде престъпният строител да строи, да не им събори къщата ли?

Напиши коментар:


Публикувай