640 2

Университетът по архитектура и градоустройство на 75 години

Милена Богданова

„Дори някой да внушава, че началото започва от днес, строителите доказват, че това не е така. България е изградена до тук с Вашето майсторство, талант, сърце и любов”. С тези думи заместник–министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев се обърна към участниците в Международната юбилейна научна конференция „75 години УАСГ“, посветена на годишнината от създаването на Университета.

„Като общество и като отделни личности, всички заедно ще намерим решения на проблемите, за да постигнем един бъдещ, устойчив модел на развитие на Университета по архитектура, строителство и геодезия, защото без Вашата велика професия не може да съществува нито една държава и нито едно общество“, каза инж. Йовев.

„Да строиш е съзидание, а всеки градеж е ново извисяване и на построеното, и на личността, която го създава“, подчерта заместник-регионалният министър и изрази удовлетвореност, че през годините ръководствата на Университета са го опазили от политически пристрастия и влияния.

Валентин Йовев се обърна към всички представители на институциите в страната да се включат в развитието на висшето учебно заведение. „Вашата професия интегрира нации, религии, политики, а съграденото от Вашите ръце, ум и отдаденост ще остане за поколенията“, заключи заместник-министърът.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • М.П.
  Отговор
  1 07:38  02.11.17
  Само да ви кажа че няма университет по "градоустройство" а има по архитектура строителство и ГЕОДЕЗИЯ. Има разлика.

  Коментиран от #2

 • 2 19:55  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай