1 455 3

Събориха 18 постройки в „Максуда” (СНИМКИ)

Снимки: АР/БТА
Снимки: АР/БТА
Милена Богданова

Акция по събарянето на незаконни постройки в ромската махала „Максуда” във Варна беше проведена днес. Няколко часа отне събарянето на 18-те къщи. Повечето са се намирали покрай дерето на гетото, където трябва да е продължението на бул. „Левски”.

Всички имоти са имали заповед за премахването им още преди месеци. До принудителното им събаряне се стига, тъй като собствениците не са направили това доброволно.

Акцията в „Максуда” е минала без напрежение, тъй като собствениците са били предупреди преди доста време. „Няколко пъти разговаряхме, на три пъти правихме срещи с хората, които живеят тук. Подробно им беше обяснявано, че рано или късно това ще се случи, защото има издадени заповеди и те се не са обжалвани по надлежния ред”, каза пред Дарик радио шефът на общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред” Николай Няголов.

Предишната акция по премахването на незаконни постройки в района беше през август 2015 г. Тогава бяха съборени 46 незаконни къщи.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • CL500
  Отговор
  1 17:30  01.11.17
  Това трябва масово да се прави навсякъде в България. И нещо повече - не стига, че не ги съдят и карат да плащат глоби за своеволното строене, ами трябва поне да ги карат само да си рушат бърлогите. Общината им осигурява камиони за отпадъците, а боядисаните къртят и товарят. Накрая и фиданки да засаждат. Това ще е по-възпитателно, а не след седмица да строят на отсрещния хълм. Най-добре да копаят землянки, че да не ги виждаме и, когато видят бял човек, като лалугери да се крият в дупките, хахаха.
 • ник
  Отговор
  2 08:53  02.11.17
  a Факултето кога, там са поне 200 000?
 • некойси
  Отговор
  3 09:35  02.11.17
  "... младити са и.ът и праат диса ..." ... както беше казала една ромка в клип на господари на ефира.

Напиши коментар:


Публикувай