Last news in Fakti

1 Ноември, 2017 15:37 3 518 3

Събориха 18 постройки в „Максуда” (СНИМКИ)

  • максуда-
  • варна-
  • къщи-
  • събаряне
Събориха 18 постройки в „Максуда” (СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Акция по събарянето на незаконни постройки в ромската махала „Максуда” във Варна беше проведена днес. Няколко часа отне събарянето на 18-те къщи. Повечето са се намирали покрай дерето на гетото, където трябва да е продължението на бул. „Левски”.

Всички имоти са имали заповед за премахването им още преди месеци. До принудителното им събаряне се стига, тъй като собствениците не са направили това доброволно.

Акцията в „Максуда” е минала без напрежение, тъй като собствениците са били предупреди преди доста време. „Няколко пъти разговаряхме, на три пъти правихме срещи с хората, които живеят тук. Подробно им беше обяснявано, че рано или късно това ще се случи, защото има издадени заповеди и те се не са обжалвани по надлежния ред”, каза пред Дарик радио шефът на общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред” Николай Няголов.

Предишната акция по премахването на незаконни постройки в района беше през август 2015 г. Тогава бяха съборени 46 незаконни къщи.

Събориха 18 постройки в „Максуда” (СНИМКИ)

Събориха 18 постройки в „Максуда” (СНИМКИ)

Събориха 18 постройки в „Максуда” (СНИМКИ)

Събориха 18 постройки в „Максуда” (СНИМКИ)

Събориха 18 постройки в „Максуда” (СНИМКИ)

Събориха 18 постройки в „Максуда” (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CL500

    10 0 Отговор
    Това трябва масово да се прави навсякъде в България. И нещо повече - не стига, че не ги съдят и карат да плащат глоби за своеволното строене, ами трябва поне да ги карат само да си рушат бърлогите. Общината им осигурява камиони за отпадъците, а боядисаните къртят и товарят. Накрая и фиданки да засаждат. Това ще е по-възпитателно, а не след седмица да строят на отсрещния хълм. Най-добре да копаят землянки, че да не ги виждаме и, когато видят бял човек, като лалугери да се крият в дупките, хахаха.
  • 2 ник

    4 0 Отговор
    a Факултето кога, там са поне 200 000?
  • 3 некойси

    4 0 Отговор
    "... младити са и.ът и праат диса ..." ... както беше казала една ромка в клип на господари на ефира.