9 Ноември, 2017 11:49 1 536 3

Ремонтът на НДК е почти готов

  • ндк-
  • ремонт-
  • проверка
Ремонтът на НДК е почти готов - 1
Снимка: М. Богданова ©

Зала 3 на НДК, която е ключовата за провеждане на заседанията на Европейския Съюз по време на българското председателство, е почти готова. В нея са извършени и най-много ремонтни дейности. Сменен е подът, който вече е двоен и в който са скрити всички комуникации. Подновено е окабеляването, както и климатизацията. Готови са преводаческите кабини. Основно ремонтирана е кухнята майка. Предстои внасянето на мебелите, които са собственост на министерството, което отговаря за председателството. „Отделени са 45 млн. лв. от държавния бюджет за ремонтните дейности. За да направим ремонт ни трябваха над 50 млн. лв., но ние се съобразихме с наличните средства и извършихме нещата качествено”, каза пред bTV, министърът на културата Боил Банов.

Последните проверки, най-вече на техниката, трябва да бъдат извършени най-късно на 1 декември. Освен в Зала 3 евродепутатите ще провеждат заседания и неформални срещи в зали 7, 8 и 9.

Ремонтът обхваща 123 000 кв.м. от площта на НДК, което е 70% от Двореца. Останалата част няма бъде реновирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    1 2 Отговор
    Браво !
  • 2 Бесен Язовец

    2 2 Отговор
    Колега и аз подкрепям като се правят добре нещата и в този кабинет на Борисов явно са по сръчни щот доста неща правят в София
  • 3 незнайко

    0 1 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: Останалата част няма бъде реновирана.) Защо, поне да я освежат, на какво прилича това? Пак ще се излагаме!!!