7 080 5

Как изглежда най-скъпата къща в Китай (СНИМКИ)

Милена Богданова

Името на къщата е „Утопия”. Намира се в китайския град Таохуаюан. Разполага с 32 спални и още толкова бани, басейн и огромна винарна. Имението, което още е известно като „Земята на цъфтящата тишина”, привлича вниманието на купувачите и със завладяващия я дух. От къщата се разкрива живописна гледка към езерото Душу.

Строителството на имота е отнело над три години. Интериорът е решен в традиционен китайски стил с типичните извити покриви и вътрешен двор. Цялата зидарска работа по имота се е извършвала ръчно. Градината е решена в стила на Източна Азия. Тази „китайска приказва” е доказателство за това какво се случва, когато се работи с търпение и безкрайно въображение.

Къщата се намира на 1.5 часа път с кола западно от Шанхай, в Таохуаюан. Парцелът, върху който е построена, е 6.73 кв.км.

Традиционният китайски стил придава на имота многовековно величие. Всичките 32 спални са с южно изложение, за да попада колкото се може повече дневна светлина.

Градините са направени на принципа на класическите градини на Сучжоу, които са част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

За пръв път имотът е обявен за продажба през 2016 г. Независимо от космическата цена кандидат купувачите са били много, сред които и не малко чужденци. В крайна сметка къщата е продадена срещу 154 млн. USD на китайски магнат в сферата на недвижимите имоти.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СвръхАз
  Отговор
  1 15:26  10.11.17
  Сиромашия
 • ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ
  Отговор
  2 15:59  10.11.17
  Да вкарам вътре десетина Каки,от типа Емили Райтаковски и с толкова много вино,ще има онези три неща нон стоп!!!
 • китайче
  Отговор
  3 16:03  10.11.17
  Кеф цена няма !!!!!!!!!!!
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  4 03:28  11.11.17
  ПРИКАЗКА ПРИКАЗКА Е
 • Азия
  Отговор
  5 11:29  11.11.17
  Азия - свобода и рай, а аз си мечтая да видя Китай

Напиши коментар:


Публикувай