13 Ноември, 2017 10:51 5 103 7

Имоти за по 1 EUR

  • имоти-
  • цена-
  • 1 eur

Имоти с цена от 1 EUR винаги силно са привличали погледите на купувачите. Обикновено тази схема се прилага за недвижимости, които трудно могат да намерят собственик, поради факта, че или са на неатрактивна локация, или са в лошо състояние. Често някои държави също прибягват до тази схема. Така например, Италия и Франция в последните години разпродадоха част от замъците си. В замяна на 1 EUR новият собственик получава исторически имот, но трябва да инвестира стотици хиляди евро в реновирането и поддържането на имота. Хора със средни доходи, обаче също могат да се възползват от евтини имоти. Ето и някои примери:

Франция

В малкото градче Руба всеки, който иска може да придобие имот срещу 1 EUR. Изискването е да го реновира. Другото ограничение е, че 5 години след покупката няма право да го продава.

В градчето Шан дю Бул, се продават парцели с цена от 1 EUR/кв.м. Причината местните власти да прибягнат до подобна схема е, че искат да привлекат повече хора, които да живеят в града.

Великобритания

Всеки жител на Ливърпул може да си купи апартамент срещу 1 EUR в район Енфийлд. Изискването е купувачът да е местен, а имотите, които се предлагат са апартаменти в стари сгради.

Италия

В италианското село Карега-Лигуре продават къщи срещу 1 EUR. Условието е новият собственик да възстанови имота, но като използва само екологични материали и запази автентична външната фасада.

Австрия

Местните власти на Рапотенщайн предлагат безплатна земя на млади семейства. Условието е те да построят къща върху парцела до 3 години след придобиването му. В противен случай трябва да платят глоба в размер на 12 000 EUR.

Япония

Силната миграция на жители от остров Хокайдо към други региони на страната е принудила местните власти да започнат предлагането на безплатни парцели на желаещите да си построят къща там в следващите 3 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен10

    20 2 Отговор
    В Япония раздават безплатни парцели, тука ми искат 10ст за торбичка

    Коментиран от #2

  • 2 законен

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бен10":

    И какво общо видя в двете ??? По-скоро трябва да ти искат 10 лв за торбичката , че белким се откажеш най-накрая от този боклук !

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Расулюлах

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "законен":

    И в какво да нося покупките?в джобовете ли

    Коментиран от #4, #5

  • 4 законен

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Расулюлах":

    В същото в което ги е носил баща ти когато НЯМАШЕ найлонови торбички !
  • 5 законен

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Расулюлах":

    И между другото в Япония отдавна го решиха тоя въпрос с торбичките , що не идеш там да ти "подарят" една ?
  • 6 Бен10

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "законен":

    Съдейки по името и реакцията ти, май си от ГЕРБ :D

    Коментиран от #7

  • 7 законен

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бен10":

    А ти май си от контингента на набедения "професор" , а ??!!