14 Ноември, 2017 11:37 3 133 1

Турските сериали привличат купувачи на имоти

  • турция-
  • сериали-
  • чужденци-
  • инвестиции
Турските сериали привличат купувачи на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

За последните години турските сериали, които гледат над 500 милиона зрители от 150 държави, оказаха огромно влияние върху пазара на недвижими имоти в южната ни съседка. До голяма степен нарастващият брой на чуждестранните инвеститори се дължи именно на сапунките. „Сериалите изиграха важна роля в продажбата на недвижими имоти през последните 4 години. Най-многобройни са купувачите от Русия и Иран. Много от тях искат да придобият имот, който да изглежда точно като от даден сериал”, казва Гамзе Озлю, управител на агенция за недвижими имоти.

Близо 6% от чуждестранните купувачи, които са ползвали услугите на въпросната компания, са придобили имот, който са видели в турски сериал. „Като цяло има смисъл в износа на телевизионни сериали, тъй като това спомага не само за сектора на недвижимите имоти, но и за цялата турска икономика” е мнението на Озлю.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Егати

    6 0 Отговор
    БРАВО!