Last news in Fakti

16 Ноември, 2017 21:37 3 251 3

По-евтини жилища и по-скъпи наеми

  • албания-
  • жилища-
  • цени-
  • наеми
По-евтини жилища и по-скъпи наеми - 1
Снимка: Shutterstock

С 2.8% са се понижили цените на жилищата и с 5.3% са се повишили наемните нива на апартаментите през третото тримесечие на текущата година в Албания. По данни на Централната банка на страната жилищата продължават да се обезценяват, макар и с по-бавни темпове в сравнение с първата половина на 2017-а. За сравнение, през първото тримесечие спадът е бил в рамките на 5.9%, а през второто – 11.5% на годишна база.

„Търсенето на апартаменти за покупка ще остане високо, особено в покрайнините на Тирана. Това ще бъде обусловено не само от повишаване достъпността до този вид имоти, но и от облекчените условия по получаване на ипотечен заем”, коментират местни анализатори.

Що се отнася до наемните нива, то през третото тримесечие на текущата година там се отчита ръст от 5.3%. Анализатори обясняват този факт с нарастващата миграция на населението от по-малките населени места към по-големите градове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 таня

    6 1 Отговор
    много полезна статия за албания
  • 2 gost

    6 0 Отговор
    Скоро така и в БГ!

    Коментиран от #3

  • 3 statistikus

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "gost":

    а дано ! Да ги стигнем албанците... Средната цена в Тирана е 20% повече от София...