2 388 3

Руснаците се завърнаха на световната имотна сцена

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Двойно повече интерес към придобиването на имоти зад граница от страна на руснаци се наблюдава през първите 10 месеца на текущата година в сравнение със същия период на миналата, сочат данните на консултантската компания Knight Frank. Близо шест пъти е нараснал интересът от страна на братушките към придобиването на готов бизнес в Европа, а също така и съучастие в инвестиционни проекти.

Германия и Италия остават сред най-популярните дестинации. Третата позиция е за Кипър, която наскоро промени политиката си за придобиване на гражданство. През 2016 г. не повече от 15% от запитванията за покупка на търговски имоти са били от страна на руснаци, а през текущата година техният дял е нараснал до 32%, като бюджетът се е увеличил от 2 до 50 млн. EUR.

Великобритания остава на четвърто място по привлекателност сред руските предприемачи. Акцентът продължава да е Лондон, както и апартаменти около висши учебни заведения. Последните се придобиват не само, защото децата са приети в престижни британски университети, но също така и за отдаване под наем, тъй като доходността е доста висока.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ултра
  Отговор
  1 13:51  21.11.17
  Е, и?!? Нас какво ни засяга всичко това?!?
 • от умни по умни Сса бившите чл на БКП
  Отговор
  2 13:52  21.11.17
  Англия,Германия,Италия.. ги искат и ги пускат да купуват,търгуват с тях само Бойковата власт ще воюва с Русия.На мен ми идва в повече и не разбирам къде се раждат тия мисли,в чия умна глава или само четат факсове от Вашингтон.
 • Патриот
  Отговор
  3 10:03  23.11.17
  Така е, когато ядеш плъхове? Тия пари от къде мислите, ч ас дошли? А ние телешко, свинско, агнешко. Така е обаче в хайлайфа на Европа. Горките сиромаси сега ще трябва да се чудят къде да си изхарчат парите. А пък ние богатите з развиваща се и просперираща България цял живот една панелка изплащаме и ако успеем да я санираме е постижение.

Напиши коментар:


Публикувай