2 314 1

Страна, която не е привлекателна за чужденци

Милена Богданова

Китайците са основните виновници за спад в търсенето на жилища в Австралия от страна на чуждестранни инвеститори. Причината е, че Китай повиши изискванията за движение на капитали и ограничи достъпа до местно финансиране.

Едва 5% са сделките с недвижими имоти с чуждестранни предприемачи в Австралия от началото на текущата година. Като от тези 5% три четвърти са покупко-продажби реализирани с китайци. Близо 15% от сделките за жилища, които са в етап на строеж, а 25% - наскоро завършени.

Към момента Австралия разрешава на временно пребиваващите лица в страната да купуват апартаменти от вторичния пазар. Ролята на чуждестранните инвеститори в сектора на недвижимите имоти се оказа в центъра на вниманието, тъй като поскъпването на имотите ограничава покупателната способност на клиентите, които искат да си купят първи дом. Чужденците, които са решили да се преместят да живеят или да учат в Австралия, но които не разполагат с достатъчно средства за покупка на жилище, се насочват към наемния пазар.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Наблюдател
    Отговор
    1 14:39  22.11.17
    Китайците са в основата на причините за ненормално високите цени на жилищата в Австралия. В жилища влагат парите си китайци, които са ги придобили по незаконен път и не могат да ги похарчат в Китай, защото биха увиснали на въжето.

Напиши коментар:


Публикувай