1 996 4

Над 30% от продавачите понижават офертната цена

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Делът на собствениците на жилища във Великобритания, които понижават офертната цена при продажба, е най-висок от 2012 г. „Това, което наблюдаваме в момента на пазара може да се определи като „есенна разпродажба”, коментират експерти. Над

30% от продавачите на къщи или жилища са намалявали офертната цена на имотите преди да успеят да намерят купувач за тях, сочат данните на специализирания сайт Rightmove. 37% от собствениците са коригирали с 0.8% цената, или с около 3000 USD. Според специалисти, тези които скоро са обявили имотите си за продажба са склонни да намалят от цената. „Този тип продавачи е добре да се запитат, дали са могли да спестят време и енергия оценявайки още в самото начало по-реалистично своите жилища”, казва Майлс Шипсид, директор на Rightmove. Една по-голяма отстъпка може да доведе по-бързо реален купувач, отколкото няколко по-малки.

В близките месеци не се очаква промяна в цените, тъй като броят на реализираните сделки не се повишава, а дори в повечето райони се отчита спад.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 20:25  22.11.17
  Ми то и тук така всеки ден обявите са с намаляващи цени, а даже хитри брокери сутрин ги намаляват, а вечер пак ги вдигат. Та всеки ден да са в колонката. Питам се сайтовете за имоти защо не им показват Булстатите и МОЛ, та като лъжат брокитата да се докладват на КЗП?
 • BROKER
  Отговор
  2 09:27  23.11.17
  Не купувайте жилища в София на тези надути цени. В момента пазара е в ситуация на ИМОТЕН БАЛОН ! Не купувайте и на зелено ,защото има много голям риск да не ви завършат жилищата ,заради ненормалните банкови лихви цените на жилищата станаха неадекватни спрямо заплатите и ръста на икономиката. Не правете сделки на тези ценови нива ,ситуацията със пазара е същата както 2008 ма година - изчакайте да се пукне балона .

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  3 18:07  23.11.17
  да бе...не купавайте това... не яжте онова... не пийте това... тоя ви лъже ... оня ви лъже.. само вие сте най- коректни..
 • 4 21:15  23.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай