22 Ноември, 2017 17:56 2 464 4

Над 30% от продавачите понижават офертната цена

  • лондон-
  • продавачи-
  • купувачи-
  • цена
Над 30% от продавачите понижават офертната цена - 1
Снимка: Shutterstock

Делът на собствениците на жилища във Великобритания, които понижават офертната цена при продажба, е най-висок от 2012 г. „Това, което наблюдаваме в момента на пазара може да се определи като „есенна разпродажба”, коментират експерти. Над

30% от продавачите на къщи или жилища са намалявали офертната цена на имотите преди да успеят да намерят купувач за тях, сочат данните на специализирания сайт Rightmove. 37% от собствениците са коригирали с 0.8% цената, или с около 3000 USD. Според специалисти, тези които скоро са обявили имотите си за продажба са склонни да намалят от цената. „Този тип продавачи е добре да се запитат, дали са могли да спестят време и енергия оценявайки още в самото начало по-реалистично своите жилища”, казва Майлс Шипсид, директор на Rightmove. Една по-голяма отстъпка може да доведе по-бързо реален купувач, отколкото няколко по-малки.

В близките месеци не се очаква промяна в цените, тъй като броят на реализираните сделки не се повишава, а дори в повечето райони се отчита спад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 4 Отговор
    Ми то и тук така всеки ден обявите са с намаляващи цени, а даже хитри брокери сутрин ги намаляват, а вечер пак ги вдигат. Та всеки ден да са в колонката. Питам се сайтовете за имоти защо не им показват Булстатите и МОЛ, та като лъжат брокитата да се докладват на КЗП?
  • 2 BROKER

    12 3 Отговор
    Не купувайте жилища в София на тези надути цени.
    В момента пазара е в ситуация на ИМОТЕН БАЛОН !
    Не купувайте и на зелено ,защото има много голям риск да не ви завършат жилищата ,заради ненормалните банкови лихви цените на жилищата станаха неадекватни спрямо заплатите и ръста на икономиката.
    Не правете сделки на тези ценови нива ,ситуацията със пазара е същата както 2008 ма година - изчакайте да се пукне балона .

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    3 6 Отговор
    да бе...не купавайте това... не яжте онова... не пийте това... тоя ви лъже ... оня ви лъже.. само вие сте най- коректни..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.