901 0

Тръмп продава дела си в SoHo

Милена Богданова

Trump Organization възнамерява да продаде своя дял в луксозния хотел SoHo в Манхатън. 46-етажният небостъргач е своеобразно произведение на изкуството. Проектът е добър, но поради проблеми, които имотът създаде на семейство Тръмп, те искат да отпишат от авоарите си този актив. Trump Organization няма да е сред собствениците на хотела от края на декември 2017 г. По този начин тя прекратява и сътрудничеството си със собственика на сградата – инвестиционна компания от Калифорния, специализирана в сектора на недвижимите имоти.

Това е вторият случай, в който компанията на Тръмп (ръководена в момента от сина му) напуска хотелския бизнес. Преди няколко месеца имаше аналогична процедура с хотелски комплекс в канадския град Торонто.

Хотелът SoHo е разположен в престижния квартал на Ню Йорк. Известен е с това, че се опитваше да привлече клиенти в петзвездния си лукс на изключително високи цени, които в последствие беше принуден да намалява, за да може да запълни поне половината от стаите.

Сградата включва и луксозни апартаменти, които се продават изключително трудно. Ресторантът в хотела е закрит през април тази година.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай