28 Ноември, 2017 10:16 11 540 8

В най-бедния град цените на имотите растат най-бързо

  • великобритания-
  • цени-
  • жилища

За най-бедно място във Великобритания е обявен Лейдиууд, разположен в близост до Бирмингам. Този факт явно не смущава пазара на недвижими имоти, тъй като за изминалите 12 месеца цените в сегмента са се увеличили със 17%. Преди годината средната цена е била 147 000 паунда, а днес сделки се извършват на нива около 172 500 паунда.

В доклад на Barclays се посочва, че по този показател най-бедното градче на Острова дори изпреварва Лондон. След Брекзит в британската столица се наблюдава охлаждане на имотния пазар.

Изграждането на високоскоростна жп линия и строителството на голяма болница са привлекли много специалисти в Лейдиууд. Именно това е и причината за значителното повишаване на цените на жилищата, коментират местни брокери. „Лейдиууд често присъства в класациите като най-бедния район на Великобритания. Но днес наблюдаваме една коренно различна картина – ново жилищно строителство, което привлича все повече лондончани”, коментират анализатори.

Подобно на Лейдиууд има доста райони във Великобритания, които са били пренебрегвани, се посочва още в доклада на Barclays. Често това са места, където са преработвани отпадъци и след това районите са рекултивирани. Интересно е да се отбележи, че именно такива са Глазгоу и Манчестър.

Тенденцията, която се наблюдава в цял свят – миграция към столицата, от 5 години вече не се наблюдава във Великобритания. Статистиката сочи, че годишно британската столица напускат средно по 80 000 души. След като близо 10 години цените на имотите в Лондон отчитаха непрекъснато поскъпване, то през последната година се регистрира поевтиняване в рамките на 2%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    10 0 Отговор
    Това си е чисто гето-откъде извадихте тези цени???

    Коментиран от #2, #4

  • 2 gost

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    От тук Barclays
  • 3 Възхитен

    13 0 Отговор
    Важна новина. Браво. Най-накрая всичко излезе на бял свят. Ето, това е разследваща журналистика. С риск за живота работите, смелост и себеотрицание проявявате.
  • 4 отговарям

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    гето гето ама поне двойно по-скъпо от Софията... А консъл таксата е десеторно на софийската...Ама карай в София има балон хахахахаха...

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "отговарям":

    Какво е това заглавие? Очаквах да прочета за София? В София имотите са най-скъпи. За 172 500 лири едва ли можеш да си купиш къща в София. Пробвай двуатаен апаратамент от 60-та година - лукс обзаведен с ПВЦ дограма и фаянс и ТЕЦ разбира се.
  • 6 сова

    8 1 Отговор
    Ако пуснат бърз влак( 30 минути) Пловдив-София хич няма да стоя в Софето
  • 7 Софиянец

    8 14 Отговор
    Какво виете за цените ? Като не ви отърва беж обратно на село.
  • 8 додо

    0 0 Отговор
    Леидиуд е гето в Бирмингам. Бях там. Страшничко е — негърски банди и общински блокове където никой не работи. Мирише на трева и крак.