Last news in Fakti

30 Ноември, 2017 09:33 3 408 2

Град с 20 нови небостъргача до 2022 г.

  • брекзит-
  • германия-
  • небостъргачи
Град с 20 нови небостъргача до 2022 г. - 1
Снимка: Shutterstock

В резултат на очаквания приток на нови служители, в следствие излизането на Великобритания от Европейския Съюз, във финансовия център на Германия – Франкфурт, се очаква бум в строителството на небостъргачи. 20 нови високи сгради ще бъдат пуснати в експлоатация до 2022 г. Пет от тях вече се строят, а на останалите 15 в близко време ще бъде направена първа копка. „Единственият изход, за да се задоволи голямото търсене на имоти в града е изграждането на високи сгради”, коментират от консултантската компания Bulwiengesa AG.

Цените на имотите в германския град продължават да растат. Увеличението за 2017 г. ще е в рамките на 15% в сравнение с година по-рано. Парцелите за застрояване не са много, което означава, че съществува предпоставка цените да продължат да растат.

За момента все още не е ясно колко финансови специалисти ще се прехвърлят от Лондон във Франкфурт. „Очаква се поне половината от лондонските банкери да се преместят в германския град, което е около 8000 души”, казва главният икономист на Helaba Гертруд Трау.

По данни на Bulwiengesa, най-интензивни строителни дейности през текущата година има в централната част на Франкфурт. Консултантската компания е регистрира 24 нови проекта с общо 2200 жилища. Средната цена на квадратен метър е 6190 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sieg Heil

    14 1 Отговор
    НЯМАТ СТИГАНЕ
    Ако беше успял нашия през 45та
    Сега щяха да са колонизирали Марс

    Коментиран от #2

  • 2 шовинист

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sieg Heil":

    аз съм повече за Дуче, но и "Вашия" е наш :) . Просто днес всичко е в канала. Във франкфурт сигурно има повече ман. гали и от в софия, и съвсеееем малко немци. Та....нашите се въртят в гроба....