Last news in Fakti

1 Декември, 2017 09:37 11 029 8

Кварталите с най-много проблеми в София

  • софия-
  • проблеми-
  • квартали-
  • улици
Кварталите с най-много проблеми в София - 1
Снимка: М. Богданова ©

Строителството на комплекси в София без достъп до тях е темата, която беше взривена през последните дни. Оказа се, че по време на бума на недвижими имоти през 2006-2008 г. са издавани разрешителни за строеж за терени извън регулация, респективно без да е предвидено построяването на улици, по които новите собственици да могат да си стигнат до домовете. Именно случаят от началото на седмицата със затворен комплекс „Воташа парк”, където собствениците си плащат, за да влязат в домовете си, беше причина за провеждане на обществено обсъждане какво ще се случи с въпросния, а и с редица други подобни комплекси в южната част на София.

При максимална публичност и непрекъснат диалог трябва да се решат проблемите в квартали като „Манастриски ливади” е мнението на кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на общественото обсъждане. „Групирали сме проблемите в града. „Манастирски ливади – Запад”, „Кръстова вада – Изток и Запад” и „Витоша” в Симеоново, са кварталите, за които работим активно. Проблемите там са почти сходни и те се дължат на интензивното строителство през последните 10-15 години, както и на липсата на общински терени, публична собственост, които са за изграждане на публична инфраструктура. Този проблем изисква сериозна работа, инвестиции и средства” е мнението на кмета на София.

Тя допълни, че са необходими 30 млн. лв. само за отчуждаването на бул. „Тодор Каблешков” в района от ул. „Костенски водопад” до ул. „Емилиян Станев”.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Критик

    33 3 Отговор
    Масово хората не си използват мозъците при покупката на жилища!!
    Докато има глупци ще има и тарикати, които строят на такива терени!

    Коментиран от #2

  • 2 Куранага

    32 6 Отговор

    До коментар #1 от "Критик":

    Какви мозъци очакваш от селянчета пърхащи от нетър-
    пение да се сложат в баровски квартали.Те гледат да се
    докопат до имот с,който да се хвалят на село,че са успе-
    ли.А пък изобщо не подозират,че има такива капани
    който могат да те направят роб до гроб,това на село го няма.
  • 3 възмутин

    24 0 Отговор
    Не са проблемни само посочените квартали. Всички квартали в София са проблемни, нищо, че ленза отчита, че всичко е добре, а това, за което се вдишгне шум отговаря с дежурния отговор"РАБОТИМ ПО ПРОБЛЕМА", ех Фънди, Фънди!Ходете в Люлин 10, 7 да видите какво безобразие се върши при застрояването, какви безумни разрешителни са дадени. В моменгта на ул. "Луй Пастьор" се стои блок на "братовчеда", неговите огради са въху тротоар, който не може да се ползва от хората, тъй катоаградата от ламарините е върху него. При започването на изкопа идваха от БТВ и тя беше поставена на необходимото място, но тарикатите собственици направиха следното - напълниха автомобилни гуми с бетон, набучиха колове с ограда и така подвижната ограда се върна отново на тротоара. Нека някой разследващ да провери, дали този братовчед има оценка за плащане "право на ползване" на общината, разбира се, че НЕ! По-нагоре до "ДОМКО" друг строител тарикат беше завзел част от тротоара и уличното платно и начертал парко места за паркиране, може би така е излъгал бъдещите собственици, че има такива. Колчетата все още стоят на средата на тротоара. ПЪЛНО БЕЗУМИЕ! ЗАЩО ОБЩИНА "ЛЮЛИН" СЕ ПРАВИ НА РАЗСЕЯНА? ИЗВЕСТНО Е ЗАЩО!!!!!!
  • 4 Тончо

    17 1 Отговор
    Фънди балансира всякакви интереси. Не искам да съм на нейното място. Проблемите ще продължават още години наред, тъй като корупцията ще се шири и тя занапред. Но както се казва, рибата мирише от Главата.
  • 5 Гого

    15 2 Отговор
    Кви квартали кви пет лева София е едно хай тек циганско гето.

    Коментиран от #6

  • 6 kick

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гого":

    Циреят на България!
  • 7 София

    8 1 Отговор
    Квартала с най-много проблеми в София е София!
  • 8 Мислител

    4 0 Отговор
    "Красна поляна"? Заради... хм, така, де... Сещате се.