2 786 2

Ограничават краткосрочното отдаване под наем в Париж

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Собствениците на жилища в Париж, които искат да ги отдават краткосрочно под наем чрез Airbnb или други подобни платформи трябва първо да ги регистрират в Градския съвет. До края на ноември тази регистрация беше доброволна, но от началото на декември тя вече е задължителна. На всички обяви за отдаване под наем на имота трябва да бъде упоменат регистрационния номер издаден от местните власти. Изискването се отнася за всички рентиери, дори те да отдават имота си под наем само за няколко седмици през годината.

Властите се надяват, че с предприетата мярка ще могат да спрат наемателите, които отдават за краткосрочно имотите, в които живеят, без собствениците да знаят за това.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Рентиер
  Отговор
  1 09:53  04.12.17
  Да това е голям проблем- надявам се и тук да се случи. Това AIRBNB е просто ужасно. Идват някакви провинциали, наемат някои от апартаментите ми и после го пускат в AIRBNB на разни пияни англичани и други маргинали от западна европа, които долитат тук с нискотарифните авиолинии... Да не говорим за фирмите, които уж се занимават с пропърти мениджмънт на AIRBNB-то- те са бетер брокери- кръвопийци. Освен всичко останало BNB не гарантира нищо- при повреда от наемател, пратен от БНБ, се искат протоколи от полиция, фактури за ремонтни дейности и чак тогава се възстановяват разходи... Е полицията какъв протокол да изададе срещу някакъв нелегално пребививащ изрод- пияндурник- педофил от Англия, защото 90% от тях са такива примерно! Изобщо това е един втори Юбер и очаквам в най- скоро време да затвори!

  Коментиран от #2

 • ттт
  Отговор
  2 11:35  04.12.17

  До коментар #1 от "Рентиер":

  Цялата работа е че хотелиерите мрънкат, че им изяждат и подбиват пазара ! А ти си направи договор с клаузи, че не може да преотдават имота и си ги съди твоите наематели !

Напиши коментар:


Публикувай