1 832 1

Кой незаконно обитава ведомствени имоти

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Министерство на отбраната (МО) ще направи инвентаризация на ведомствените си имоти. Поводът за това е, че майката на убития в Лясковец спецполицай Емил Шарков - Ваня Рибчева, трябва да напусне ведомственото жилище, което ползва от десетилетия.

Към момента министерството на отбраната има 2591 апартамента, ателиета и гаражи в 78 населени места в 22 области. От тях близо 700 са в София и областта.

Преобладаващата част от имотите се използват законно, но около 200 е броят на ведомствените жилища, ателиета и гаражи на територията, които от години се обитават лица, загубили правното основание да живеят в тях, информират от МО.

Дефакто наблюдава се остър недостиг на ведомствени жилища. Именно и поради това 4100 военнослужещи и цивилни служители на МО и Българската армия са картотекирани като безквартирни, а някои от тях са със специфични нужди поради хронично болни деца.

От министерството заявяват, че „законодателят императивно е задължил МО да предприеме действия за ефективно административно придобиване на обитаваните в разрез със закона ведомствени жилища.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • The TRAPPER
    Отговор
    1 12:57  07.12.17
    Не само на МО. Ако се направи инвертаризация на всички министерства знаете ли какви не шарани , - а КИТОВЕ ще искочат ?

Напиши коментар:


Публикувай