5 Декември, 2017 06:21 2 777 1

Кой незаконно обитава ведомствени имоти

  • жилища-
  • ведомствени-
  • министерство-
  • отбрана
Кой незаконно обитава ведомствени имоти - 1
Снимка: М. Богданова ©

Министерство на отбраната (МО) ще направи инвентаризация на ведомствените си имоти. Поводът за това е, че майката на убития в Лясковец спецполицай Емил Шарков - Ваня Рибчева, трябва да напусне ведомственото жилище, което ползва от десетилетия.

Към момента министерството на отбраната има 2591 апартамента, ателиета и гаражи в 78 населени места в 22 области. От тях близо 700 са в София и областта.

Преобладаващата част от имотите се използват законно, но около 200 е броят на ведомствените жилища, ателиета и гаражи на територията, които от години се обитават лица, загубили правното основание да живеят в тях, информират от МО.

Дефакто наблюдава се остър недостиг на ведомствени жилища. Именно и поради това 4100 военнослужещи и цивилни служители на МО и Българската армия са картотекирани като безквартирни, а някои от тях са със специфични нужди поради хронично болни деца.

От министерството заявяват, че „законодателят императивно е задължил МО да предприеме действия за ефективно административно придобиване на обитаваните в разрез със закона ведомствени жилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The TRAPPER

    3 0 Отговор
    Не само на МО. Ако се направи инвертаризация на всички министерства знаете ли какви не шарани , - а КИТОВЕ ще искочат ?