1 671 1

Кредитът на Sofia Ring Mall е вече в една банка

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Венцислав Михайлов

След успешното изкупуване на участията на останалите кредитори „Пощенска банка“ е станала единствен собственик на синдикирания кредит с първоначална стойност 88 милиона лева, отпуснат през 2014 г. Това става ясно от съобщение до медиите.

Сключването на тази сделка ще даде възможност на „София Ринг Мол“ да постигне значително подобрени лихвени условия, по-дълъг срок и да получи допълнително финансиране, което да отговори на ускореното развитие на проекта. Сделката беше финализирана през ноември 2017 г.

От началото на годината "Пощенска банка" отчита значителен ръст на кредитите за бизнеса в размер на почти 440 млн. лв., а само за последното тримесечие ръстът на общо отпуснатите кредити е на стойност от 195 млн. лв. до 2.77 млрд. лв. общ портфейл.

„ „София Ринг Мол“ е впечатляващ търговски център от ново поколение, изграден в една от най-перспективните зони на София. Тази сделка предоставя на нашия клиент конкурентна цена на кредитния ресурс и увеличен срок на погасяването му, а така също и допълнително финансиране, с което да се продължи по-нататъшното развитие на проекта. Един от основните ни приоритети в „Пощенска банка“ е да предоставяме на корпоративния сектор бързи и ефективни пакети от продукти и услуги, съответстващи на конкретните им нужди“, заяви Асен Ягодин, изпълнителен директор с ресор „Корпоративно банкиране и капиталови пазари“ в „Пощенска банка“.

„В лицето на „Пощенска банка“ „София Саут Ринг Мол“ ЕАД намери не само предпочитана финансова институция, но дори повече – истински делови партньор“, заяви Димитрис Папулис, изпълнителен директор на „София Саут Ринг Мол“ ЕАД. „Тази сделка ни предоставя изключително атрактивен пакет за нашето финансово представяне - ние ставаме по-ефективни, по-силни и гъвкави при изпълнението на нашия амбициозен бизнес план. Освен тази ключова сделка, 2017-а година ни донесе и допълнително увеличаване на трафика с 12% спрямо вече нарасналия с 26% показател през 2016 г., което бе последвано от аналогично нарастване на конверсията за наемателите на нашите обекти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Раци маци
    Отговор
    1 14:27  05.12.17
    Ала бала ела ма ритни хахаха единия дава виртуални цифри другия има реален актив

Напиши коментар:


Публикувай