1 475 0

Нов индустриален и технологичен парк у нас

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Започва реализирането на „Индустриално-технологичен парк Варна“. За целта община Варна и Национална компания „Индустриални зони“ създават смесено дружество. Община Варна предоставя имот с пряк излаз на Черно море, разположен в островната част на Южна промишлена зона – „Острова“ в Морската столица с площ от 41 680 кв.м. Ангажиментът на държавата ще бъде да изгради инфраструктурата, стана ясно по време на среща между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и представители на бизнеса от региона.

„Обсъждахме в оперативен порядък всички въпроси с кмета Иван Портних, като се надяваме в кратки срокове да стартираме работа по Подробния устройствен план на зоната и Плана за регулация, за да може след това да започне и физическата работа в нея“, каза Манолев.

Зоната е на ключова локация, осигуряваща бърз достъп до воден, железопътен, автомобилен и въздушен транспорт, а към нея има и заявен инвеститорски интерес. „За последните 10 години на територията на Варна има 15 сертифицирани проекта по Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност от около 800 млн. лв. Надявам се и вярвам, че с новата индустриална зона ще имаме нов ръст на инвестициите и нови разкрити работни места в региона“, посочи икономическият заместник-министър.Напиши коментар:


Публикувай