2 635 0

Запорираха вилата на Иво Прокопиев

Милена Богданова

Къща, собственост на издателя Иво Прокопиев в местността Буджака в Созопол, е запориран от Бургаския окръжен съд по искане на Комисията за отнемане на незаконно имущество, сочи справка в Имотния регистър. Един от членовете на комисията е подписал искането с особено мнение. Претенциите са за 30% от вилата, но е запорирана цялата.

Под запор е къща с площ 192 кв.м., която разполага с два басейна. Имотът се води на Иво Прокопиев и съпругата му Галя Прокопиева.

За намеренията да се иска запор върху имоти на Прокопиев поради наличие на несъответствие на доходите и имуществото му се е разбрало неотдавна от медийни публикации. Става дума за разлика от 14 млн. лв., но до момента официални данни не са обявени.

От КОНПИ уточниха, че законът позволява да проверява всички лица с повдигнати обвинения, както и че "информацията, събрана в хода на проверката е класифицирана като служебна тайна".

Прокопиев е обвиняем заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков за борсовата приватизация на миноритарния дял на държавата в електроразпределителното дружество ЕVN. Делото е върнато от съда на Прокуратурата поради наличието на пропуски и се очаква да влезе в Специализирания наказателен съд.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай