Last news in Fakti

10 Декември, 2017 17:33 3 248 3

Продадоха село срещу 140 000 EUR

  • германия-
  • село-
  • продажба

В село Алвине, което е разположено в източната част на германската провинция Бранденбург, преди обединението на ФРГ и ГДР е имало фабрика за преработка на гориво. Населеното място обаче започва да се разпада след рухването на Берлинската стена. Именно и това е една от основните причини то да бъде продадено в края на тази седмица срещу скромната сума от 140 000 USD. Новият собственик, който желае да запази анонимност, получава 16 000 кв.м. площ. Преди Обединението в селото са живели и работили 50 души, а днес там са останали едва 15. Много от младите са напуснали Алвине след закриването на фабриката за преработка на гориво. Къщите в селото като цяло са запазени, но има какво да се подобри – обновяване на фасадите и премахване на мухъла.

Алвине се намира на два часа път с кола от Берлин. Това не е първият път, в който селцето се продава на безценица. През 2001 г. то е купено от двама братя на символичната цена от 1 германска марка. Те обаче не успяват да го възстановят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕразбирач

    12 3 Отговор
    А у Шопия апартамент едва ще си купиш за толкова! Но НЕ, НЯМА БАЛОН! Как ще има! Още може - като има балъци...(приказката с баницата...или зелника...)

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "НЕразбирач":

    Иди на 2 часа път от София в някой забутан район, намери село в което са останали 10 души с кокошките и 2 здрави къщи с трансформатора и виж дали няма да можеш да го купиш цялото за пет пъти по-ниска цена.

    Коментиран от #3

  • 3 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Даже средната ти скорост да е 40 км. ти гарантирам че за по-малко от 2 ч. ще намериш по-евтино! Айде да не е пет пъти, ами 4 п.!:) Въпроса е: После какво правиш с него?:)