2 707 3

Продадоха село срещу 140 000 EUR

Милена Богданова

В село Алвине, което е разположено в източната част на германската провинция Бранденбург, преди обединението на ФРГ и ГДР е имало фабрика за преработка на гориво. Населеното място обаче започва да се разпада след рухването на Берлинската стена. Именно и това е една от основните причини то да бъде продадено в края на тази седмица срещу скромната сума от 140 000 USD. Новият собственик, който желае да запази анонимност, получава 16 000 кв.м. площ. Преди Обединението в селото са живели и работили 50 души, а днес там са останали едва 15. Много от младите са напуснали Алвине след закриването на фабриката за преработка на гориво. Къщите в селото като цяло са запазени, но има какво да се подобри – обновяване на фасадите и премахване на мухъла.

Алвине се намира на два часа път с кола от Берлин. Това не е първият път, в който селцето се продава на безценица. През 2001 г. то е купено от двама братя на символичната цена от 1 германска марка. Те обаче не успяват да го възстановят.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НЕразбирач
  Отговор
  1 20:55  10.12.17
  А у Шопия апартамент едва ще си купиш за толкова! Но НЕ, НЯМА БАЛОН! Как ще има! Още може - като има балъци...(приказката с баницата...или зелника...)

  Коментиран от #2

 • Morgoth
  Отговор
  2 09:06  12.12.17

  До коментар #1 от "НЕразбирач":

  Иди на 2 часа път от София в някой забутан район, намери село в което са останали 10 души с кокошките и 2 здрави къщи с трансформатора и виж дали няма да можеш да го купиш цялото за пет пъти по-ниска цена.

  Коментиран от #3

 • goni
  Отговор
  3 15:13  13.12.17

  До коментар #2 от "Morgoth":

  Даже средната ти скорост да е 40 км. ти гарантирам че за по-малко от 2 ч. ще намериш по-евтино! Айде да не е пет пъти, ами 4 п.!:) Въпроса е: После какво правиш с него?:)

Напиши коментар:


Публикувай