1 329 0

Най-горещият имотен пазар за 2018 г.

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Чуждестранните предприемачи, и най-вече тези от САЩ, ще са тези благодарение, на които цените на недвижимите имоти в Париж ще растат и това ще се окаже най-горещият имотен пазар на следващата година. С до 9% ще поскъпнат жилищата във френската столица, прогнозират анализатори от консултантската компания Кnіght Frаnk. Те припомнят, че през последните години градът не е регистрирал значително поскъпване в жилищния сегмент, но това ще се промени през 2018-а.

Второто място в класацията на най-горещите имотни пазари за 2018-а е за Берлин. В германската столица дефицитът на апартаменти ще продължи, което ще доведе минимум до 7% поскъпване. Същият процент на увеличение на цената на квадратен метър жилищна площ се очаква в Хонг Конг и Сидни. Бронзовият медал е за Мадрид. В испанската столица се очаква жилищата да увеличат стойността си с поне 5%.

Интересни пазари са Берлин и Мадрид. Те ще привличат чуждестранните инвеститори с две неща. Първото е, че цените на жилищата остават сравнително ниски в сравнение с другите големи европейски столици и второто, че в двете столици се наблюдава активизиране на строителството.

С до 3% ще поскъпнат апартаментите в Женева. Причината за увеличението на цените тук е друга, а именно липсата на ограничение за придобиване на жилищни имоти от страна на чужденци. Това е особено важно напоследък на фона на забрана за придобиване на имоти от чужденци от някои държави. В съчетание с високата степен на сигурност и високото качество на образование, което предлага Швейцария страната се нарежда сред най-предпочитаните по придобиване на имоти.

Дубай определено ще продължи да бъде сред най-горещите пазари и през 2018 г. За това ще допринесат инвестициите, които правителството ще направи в областта на инфраструктурата.Напиши коментар:


Публикувай