1 922 2

За пръв път във Великобритания продадоха жилище срещу биткойн

За пръв път във Великобритания продадоха жилище срещу биткойн
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Британската строителна компания Go Homes обяви, че е реализирала първите продажби на свои жилищни обекти във Великобритания с биткойн. Купувачите са двама млади клиенти, които работят в IT сферата.

Единия от имотите е 4-стаен апартамент в градчето Колчестър, чиято цена е 350 000 паунда. Новият собственик е купил имота с цел отдаване под наем.

Вторият имот се намира в Хъртфордшиър, а цената е 595 000 паунда. Клиентът е спечелил парите от онлайн търговия и игри.

„Това е първият пример с продажба на имоти чрез криптовалута. Може да се каже дори, че е исторически. Покупката на недвижимости чрез виртуални валути ще се превърне в масова практика през следващите пет години. За последния половин век индустрията на недвижимите имоти не се промени много и сега това е възможност тя да се възползва от новите технологии. Прозрачност и сигурност. Това са двете предимства на плащането с виртуална валута”, казва Ед Късон от Go Homes.

Двете сгради, в които са купени имотите, все още са в етап на строеж. Ще бъдат готови през 2018 г.

От компанията заявяват, че и в бъдеще ще продължат да продават имоти срещу биткойни. В момента в етап на строеж са 250 жилища.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • фараонкойни
  Отговор
  1 16:47  18.12.17
  Тия па откриха топлата вода, едно време в Холандия срещу една луковица от лале също е можело да се купи къща, така че нищо ново старата схема на нов глас !
 • Илия
  Отговор
  2 07:07  19.12.17
  Не разбрах за колко биткойна са купени имотите, но разбрах колко паунда струват. Да, по обменния курс може да се сметне. Ако долара, еврото, паунда се обезценят, тогава биткойна пак ли толкова ще струва? Понякога парите са като луковиците, независимо дали да криптирани или не.

Напиши коментар:


Публикувай