19 Декември, 2017 06:21 4 861 2

Уникални мебели за малки жилища (СНИМКИ)

  • мебели-
  • дизайн-
  • интериор-
  • гарсониера

В малкото жилище мястото никога не достига. От години интериорните дизайнери работят по това как да подредят мебелите така, че да има място за всичко. Те се стремят да създадат колкото се може по-функционални мебели. Обединявайки това усилие с достиженията в областта на технологиите се постига учудващо добър ефект. Ето и някои примери:

1. Етажерка за книги и в същото време закачалка

Дизайнерите от студиото Vice Versa са решили да създадат една мебел с две функции. Изработили са етажерката за книги Fusillo, която може да се ползва и като закачалка.

2. Маса, но и къщичка за домашния любимец

Ако имате куче или котка те задължително трябва да имат свои кът. Масата е оформена така, че под нея има чудесна къщичка за куче или котка.

3. Супер диван

Испанският дизайнер Умберто Наваро е създал уникален диван, който се превръща в още няколко вида мебел. Той може да стане шезлонг с маса, работно място или маса за хранене, както и диван с допълнително място за поставяне на краката.

4. Функционална кухня

Това като че ли е най-ценното за един малък апартамент. Шкафът в действителност може да се превърне в маса за двама, а дори за четирима.

Диванът е скрит зад телевизора. С помощта на плъзгащ се елемент телевизорът се мести и на негово място се спуска диван за трима души, който може да се ползва и като легло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    21 1 Отговор
    Напъните на дизайнерите да се направят на интересни са ясни. Истината е, че за да се развихрят и да направят нещо наистина интересно им трябва площ - на тясно хич не им се получава.
    1. Интересна закачалка и също толкова непрактична. Защо елементите трябва да се завъртат надолу за да станат на закачалка? За да скъсат книгата на съседния елемент? Защо просто отдолу няма място за закачане, а отгоре да са книгите? А и защо изобщо трябва да се съчетават книги с якета? Най-обикновените закачалки имат такава етажерка и там се слагат шапки, ръкавици, чадъри и прочее неща за носене навън, а не книги.
    2. Ако в тесен апартамент имаш куче неговия кът ще е до леглото ти, ако пък е котка ще спи с теб. Не ми вярваш? Пробвай го.
    3. Супер си е дивана, ще има да го показваш на всички и да го местиш първия месец, след това ще го застопориш на една поза и толкова. И ще се счупи много преди обикновените, просто заради сложната си и крехка конструкция.
    4. Масичката изглежда супер в кухня от 30 кв. В апартамент от 30 кв ще се запиташ от къде се появиха четерите стола, а масата ще е най-добре да е по-ниска, защото ще игра ролята и на холска маса.
    5. Ако ти трябва резервно легло за гости, а нямаш място най-добре да е надуваемо, защото това на стената ти отнема 50см, които са ти ценни.
  • 2 Емил

    8 3 Отговор
    Много ценни идеи! Вероятно от някоя книжка по дизайн от 60-те години. Защото аз учих дизайн 80-те и всичко това беше остаряло, дори за соц. България!