21 Декември, 2017 12:33 2 287 7

Чужденците повишават цените на имотите

  • канада-
  • вакувър-
  • имоти-
  • чужденци
Чужденците повишават цените на имотите - 1
Снимка: Shutterstock

Много от еднофамилните къщи и жилища във Ванкувър са собственост на чужденци. Оказва се, че цената им е между 25% и 45% по-висока от тази на имотите притежавани от местното население.

Средната стойност на къщите, които са на чужденци е 2 275 900 USD, докато тези на притежавани от канадци е 1 568 100 USD, сочат данните на Националния статистически институт на страната и на Канадската ипотечна и жилищна корпорация (CMHC).

Чужденците проявяват интерес към по-големи имоти. Средната разгъната застроена площ на къщите, които са придобили, е 446 кв.м. Това е с 32% повече в сравнение с аналогични имоти, притежавани от канадците.

Що се отнася до жилищата, то средната стойност на тези, собственост на канадци, е 530 800 USD, а на граждани на други държави – 692 000 USD. Разликата е около 30%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хой

    4 0 Отговор
    Цените навсякъде по света се надуват в момента от Богатите Китайци, Араби и Руснаци.

    Коментиран от #2

  • 2 статистикус

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Хой":

    Да така е познавам 2-ма китайци от ХК дето си купиха единият в Австралия, другият в Канада...след университета там. Проблема на нашите кандидат КОпОвачи, е че не виждат/знаят/разбират голямата картинка. Някой чужденец излива камион пари някъде и тези пари се разтичат в околията и през рекички и езерца достигат и до тук от което следва повишение на цените в големите градове. И понеже сме накрая на света по-бавно ги отразяваме и цените са ни все още смешно ниски...но не задълго защото разлетите пари както морето изглаждат неравностите с времето...
  • 3 111

    4 0 Отговор
    Странно, защо в България от години чужденци не си купуват никакви имоти?
    Кой ще ни поддържа тогава изкуственото балонно вдигане на цените на имотите, което банките с помощта на онези дребни измамници-брокери ни натресоха?

    Коментиран от #4

  • 4 statistikus

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "111":

    Няма нужда чужденци да купуват имоти тук, за да се вдигат цените. Въпреки че май 100-ина хиляди имота са притежание на руснаци по морето/може и да греша за бройката/ Ако купуваха щеше да е вулкан в цените. Чужденци в София има много /в моя блок 20% са под наем на чужденци/. Морето е достатъчно да свърши само работата. Китаеца или руснака изпуква 2 милиона паунда в Лондон и бай Гошо му оправя гипсокартона за 10К от които половината идват тук било изпукани за партамент или родата ги влага в гроздова, а винаря купува на любовницата мезонет в Лозенец...Това е капчесто-речният ценови изравнител..За който разбрал разбрал, който не... да чака падане...Хинт има над милион бай Гошовци при 20 000 сделки в София годишно

    Коментиран от #6

  • 5 Guest

    2 0 Отговор
    Живея в Канада. Има много нето4ности в тази статия което остава много погрешно впе4атление. Не се врьзвайте
  • 6 хопа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "statistikus":

    Значи 20000 сделки са нищо. 2008 имаше над 40000 и след това паднаха на 20000. Като искаш да водиш статистика, давай да видим цифрите. Броя на продажбите леко е скочил за сметка на цените. Една малка промяна в закона да задължи банки и строители да плащат данъци при наличие на празни апартаменти, а собствениците на такива да плащат всички разходи по блока без значение дали живеят там или не ще промени пазара.

    Коментиран от #7

  • 7 статистикус

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "хопа":

    да сделките почти не са нараснали факт. Търсенето е само една идея повече. Проблема е в предлагането, което го няма...Възможно е с новите проекти да се навакса в тази част след 2-3 години, но пък то е само по ливади, вади и трънаци. В благоустроените райони няма парцели вече. Има много варианти да се увеличат данъците и то ще става постепенно под една или друга форма. Неизбежно е уви :-( Но това няма да помогне много на цените /познавам инвеститори, които не могат да си преброят парите и 1000 лева данък на имот ич не ги бърка/, по-скоро наемите ще тръгнат нагоре като компенсация на увеличените задължения. Щом не коментираш морската теория за бай Гошо предполагам си съгласен за нея и разбираш неизбежността в повишението. А факта че след 2040 ще трябват поне по 10 000 нови жилища годишно за подмяна на панелките които ще са негодни тогава да коментираме ли ?Няколко стотин хиляди панелки как се подменят ? И за колко години ?