Last news in Fakti

23 Декември, 2017 14:47 5 274 2

Непрекъснато поскъпване на имотите в Хонг Конг

  • хонг конг-
  • жилища-
  • цени
Непрекъснато поскъпване на имотите в Хонг Конг - 1
Снимка: Shutterstock

Скъпите жилища в Хонг Конг накараха десетки хиляди семейства да живеят в „кутийки” или да проявят креативност, като например преобразуват транспортни контейнери и дори водопроводни тръби във временни домове.

За последните 12 месеца цената на квадратен метър жилищна площ надмина историческия максимум. През ноември клиент купи жилище за 182 000 USD, което го превърна в най-скъпо продадения имот в сегмента в Азия за 2017 г. Именно високите цени принуждават близо 200 000 души да живеят в малки жилища, чиято площ не надвишава 6 кв.м. Правителствен доклад показва, че семействата, които обитават „неадекватни жилища” са се увеличили с 9% - до 115 000 през 2017-а.

Според архитекта Джеймс Лоу, бетонните тръби с диаметър 2.5 метра могат да бъдат превърнати в мини жилища с площ 11 кв.м. и в тях да живеят двама души, като имат на разположение душ и тоалетна.

Двойно се е увеличила доставката на контейнери през 2016 г. Офертите за подобни жилища, които законно могат да бъдат построени, но в които е незаконно живеенето, се отдават под наем на нива между 380 и 630 USD.

Правителството на Хонг Конг заяви, че ще продължи борбата с дефицита на жилища и за тази цел разучава различни варианти за временно пребиваване.

Контейнерите и водопроводните тръби не могат да бъдат решение на проблема, категорични са анализатори. Ситуацията изглежда още по-заплетена на фона на очаквания ръст на цените през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 котжхо

    3 1 Отговор
    При нас жилища има за всички, така че тенденциите са обратните.
  • 2 statistikus

    0 1 Отговор
    и аз това казвам. Има толкова много евтини на хубави места и природа имоти. Затва не моа да разбера безпаричковците като напиша да си купят в Бухово, Костинброд, Радомир или Факултето що се мръщят ?!Виж ако искаш на добро място в София само с искане не става трябват и пари...Ще трябват все повече пари в бъдеще...много повече...