27 Декември, 2017 08:11 4 220 8

В Сандански платиха рекорден наем за 12 кв.м.

  • наем-
  • кафене-
  • сандански-
  • училище

И трите обекта от години се използват за продажба на закуски и кафе

В Сандански платиха рекорден наем за 12 кв.м. - 1
Снимка: Shutterstock.com

Рекордни наеми за търговски обекти, разположени до училища, се съгласиха да плащат фирми. Това съобщава сайтът „Струма“.

Обект от 12 кв.м. с първоначална цена 3002 лв. се стигна до 13 200 лв. годишно. Това прави по 1100 лв. на кв. м.

Други 28 квадратни метра общинска търговска площ до училище „Св. Климент Охридски“ в Сандански бяха наети за рекордна сума от 17 300 лв. годишно на провелия се общински търг.

Цената скочи с над 10 000 лв., след като наддаването стартира от 7000 лева. Победител за двата обекта е фирмата „Ани-тех 2017”, а срокът на договора е за пет години.

Третият терен с площ от 24 кв.м бе изтъргуван за 15 300 лева, при първоначално обявени 6004.80 лева. Най-висока оферта подаде „Би Ен Ди”.

И трите обекта от години се експлоатират за продажба на закуски и кафе. Досегашните наематели Мая Георгиева и Петър Димитров трябва да освободят терените в рамките на месец, след като приключи законоустановеният срок за влизане в сила на заповедта на кмета Кирил Котев за подписване на договор с новите наематели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХЛЕБАРЯ

    4 8 Отговор
    И кво - тея 1100 лв месечен наем ще си ги е избил до 5-тия ден от закуските

    Коментиран от #8

  • 2 Да живее ONQ

    5 2 Отговор
    Доста по крупни сделки може да се видят по цяла БГ.
  • 3 Ицко

    18 2 Отговор
    ХЛЕАР, явно никога не си се занимавал със собствен бизнес (нали се сещаш че не всичко което прибираш в касата е 100% чиста печалба) + това осигуровки на калпак 160 лв. ток, счетоводство, фира от непродадени стоки и т.н.т. Отстрани иначе е лесно продаваш някакви закуски, идват някакви ученици които ти плащат и всичко което прибираш е чиста печалба - да ама всъщност не е точно така
  • 4 ???

    13 0 Отговор
    Тия само закуски ли, ще продават !?!?!? Че нещо не мога да си представя с бози и банички, как се избива това. Явно ключа от палатката е "до училище" !
  • 5 hmhmhm

    9 0 Отговор
    тия на учениците да не продават амфетамини и трева
  • 6 Честито

    10 0 Отговор
    Това доказва твърдението за трите фактора определящи цената на един имот:
    1. Местоположение
    2. Местоположение
    3. Местоположение
  • 7 Счетоводство

    3 1 Отговор
    50лв за 22 работни дни .Ако има добро местоположение като нищо ще ги избие
  • 8 Антон 1

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХЛЕБАРЯ":

    Месечен ?