29 Декември, 2017 10:43 7 506 5

Най-новата перла на Дубай (ВИДЕО)

  • дубай-
  • небостъргач-
  • сграда-
  • dubai frame
Най-новата перла на Дубай (ВИДЕО) - 1
Снимки: Shutterstock

Най-новата причудлива сграда на Дубай е под формата на фоторамка. И това не е случайно. Тя е разположена на място, откъдето се вижда и новата, и старата част на най-известното арабско емирство в света. Дефакто два небостъргача с височина от по 150 метра са свързани с топла връзка на последния етаж. Архитектурата е дело на Фернандо Донис, който е успял да спечели конкурса сред 926 предложения.

Dubai Frame ще бъде официално открита на 1 януари. На час в нея ще могат да влизат по 200 посетители. Очаква се през първата година през нея да преминат 2 милиона души. Целта е Dubai Frame да се превърне в едно от любимите места за срещи на дубайци и гости на емирството. Работното време на сградата ще е от 10 до 19 ч. Посетителите ще могат да видят музей посветен на историята на Дубай и да разгледат визуализация как ще изглежда той след 50 години.

Цената на сградата е 68 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цирконий

    14 11 Отговор
    Каквото и да направят грозно, тъпо, безобразно е за мен в това ОАЕ и съседите им. Пари да ми дават там няма да ида. Безвкусица, кич и добре, че е нефта иначе да са у каменната ера.
  • 2 Гост

    15 10 Отговор
    А когато петрола свърши кво ще правят? Ще си бият жените по цял ден
  • 3 Извън закона

    13 4 Отговор
    Рано или късно самите араби ще унищожат Дубай,така става със всеки оазис там !!! Толкова много бедност,тероризъм и нищета заобикалят рая на богатите че рано или късно ще приключи и Дубай !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Jack Bauer

    3 0 Отговор
    Поредния символ и демонстрация на натупания финансов "излишък".