Last news in Fakti

30 Декември, 2017 20:37 2 489 5

Колко е общата цена на жилищния фонд на САЩ

  • сащ-
  • жилища-
  • цени
Колко е общата цена на жилищния фонд на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Определено 2017-а може да се окачестви като успешна година за жилищния пазар на САЩ. Едно от основните доказателства за това е, че цената на жилищния фонд за изтичащата година се е увеличил със 6.5% и вече възлиза на 31.8 трилиона USD, сочат данните на агенцията за недвижими имоти Zіllоw.

Разглеждайки пазарите по региони, то определено най-скъпият жилищен пазар остава Лос Анжелис. Там са купени и отдадени под наем недвижимости на обща стойност 2.7 трилиона USD. Втори в класацията с цена от 2.6 трилиона USD е Ню Йорк. Увеличението на цената в двата града за изминалите 12 месеца е съответно 5.7% и 7.9%. Третата позиция е за Вашингтон. Там цената на всички жилища е 996 млрд. USD, а увеличението спрямо 2016-а е 1.8%. В ТОП 10 влизат още Маями, Чикаго, Сан Хосе (Калифорния), Бостън, Сиатъл, Сан Диего и Филаделфия.

Близо 36% от общата цена на жилищния фонд на САЩ е съсредоточена в 10-те най-скъпи градски района. Стойността е 11.3 трилиона USD.

Прогнозата за 2018 г. не е обнадеждаваща. Определено пазарът на жилищни имоти няма да се развива както през 2017-а. Причината за това е промяната в данъчните закони на САЩ, които намаляват ползата от това да имаш собственост. Сред промените са ограничения при даването на ипотечен заем и таван за местните и държавни данъчни облекчения. Прогнозата на специалистите е, че промените ще окажат най-силно негативно влияние върху собствениците на имоти в крайбрежните региони. Там цените, респективно и данъците, са най-високи. Данъчните промени могат да доведат до спад в стойността на квадратен метър жилищна площ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    11 4 Отговор
    АВ Русия как е

    Коментиран от #2

  • 2 Брат ми

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Не питай. Одеколона за празниците изчезна.

    Коментиран от #3

  • 3 Kcaniba

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Брат ми":

    КъФ Одеклон ве, аз откога съм на антфриз!
  • 4 Батката

    2 3 Отговор
    Аналогично проучване са проверили и в Русия, но там са изследвали с колко е нараснало потреблението на спирт, одеколон и водка
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.