1 Януари, 2018 20:56 2 210 5

Жилищата поскъпваха с 39 USD на ден във Великобритания

  • великобритания-
  • цени-
  • жилища
Жилищата поскъпваха с 39 USD на ден във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

С 3.5% са поскъпнали жилищата през 2017 г. във Великобритания, независимо че в Лондон и югоизточната част на страната се регистрира поевтиняване. Средно за година стойността на апартаментите е нараснала с 13 000 USD. На ден поскъпването е било 39 USD. Към края на 2017 г. общата цена на жилищата във Великобритания възлиза на 11.2 трилиона USD. Поевтиняването в британската столица и югоизточната част на Острова е съответно 0.7% и 2.2%.

„Непредсказуем и пъстър. Така с две думи може да бъде описан пазарът на недвижими имоти във Великобритания през 2017 г. Причината за неопределеността беше свързана най-вече с Brexit, встъпването в сила на чл. 50 през март и изборите през юни. Въпреки това цената на жилищните имоти доказа своята непоклатимост пред лицето на политическото двусмислие”, казва Лоурънс Хол от компанията Zoopla.

Най-бързорастящият регион беше Шотландия. Там цените на жилищата са отчели ръст от 8.4% и средно са се търгували срещу 259 240 USD. На второ място с поскъпване от 5.8% и средни цени от 292 180 USD се нарежда Източен Мидленд.

В Лондон апартаментите отчитат поевтиняване в рамките на 0.7%. Средната стойност, на която са се търгували този вид недвижимости, е 911 230 USD.

Независимо, че поскъпването на имотите е добре за собствениците, то създава проблеми най-вече на тези, които искат да си купят първи дом. Промените по отношение на гербовия данък ще забавят ръста на цените през 2018 г., но за поевтиняването ще трябва да се прибегне и до прилагането на други мерки, смятат анализатори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баче Кико

    1 1 Отговор
    Тия ще глътнат вода,буквално...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Баче Кико

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кико кико":

    Разбирам ти плиткоумната мисъл.

    Но си личи че ти хич не разбираш аз какво казвам...

    За това само запомни какво казах пък като дойде време сам ще се усетиш какво точно казах!
  • 4 Русчуклия

    2 0 Отговор
    Информацията е със сигурност от краварски източник. Английска аналитична компания никога не би давала цифри в долари!
  • 5 Разочарован

    0 0 Отговор
    Уф, трябваше да си взема жилище във Великобритания, а не в София, България :(