Last news in Fakti

3 Януари, 2018 21:11 15 402 11

Бенчо Бенчев продаде атрактивен имот на собственика на хотел „Кубан”

  • хотел-
  • собственик-
  • бенчев

Сградата, която се намира на гърба на луксозния жилищен комплекс „Морска вълна”, има нов собственик, а именно фирмата, която управлява хотел „Кубан” в Слънчев бряг –„С.М.Б.Д.Финанс”ООД. Компанията работи с руски капитали, собствеността й е преплетена между различни дружества, но във всяка една от фирмите фигурира името на руснака Александър Юриевич Бухолц, припомня Флагман.бг. Той е съдружник с 50 % от дяловете в „С.М.Б.Д.Финанс” ООД и едноличен собственик на „Ян” ЕООД, която е съакционер в компанията-притежател на другите 50 % - „С.М.Б.Д.” ЕООД.

Справка в Агенцията по вписвания показва, че „С.М.Б.Д. Финанс” ООД е придобила собствеността на сградата на ул.”Адам Мицкевич” 1 срещу сумата от 4.5 млн. лв. При подписването на договора са платени 750 000 EUR, а останалата сума – 1.55 млн. EUR е преведена на три равни вноски.

Продавач е ЕТ „Бенмар-Бенчо Бенчев”, собственост на бургаския бизнесмен и заместник-председател на Общинския съвет Бенчо Бенчев. „Имах планове да строя хотел, но с годините проектът се забави. Продадох сградата, защото честно казано вече се чувствам психически изхабен. Искам да живея по-спокойно, а не да се занимавам с намирането на работници и управлението на хотел”, призна Бенчев.

През 2009 г. Бенчев обяви плановете си да издигне супермодерен хотел на входа на Морската градина на Бургас. Тогава той не пестеше средства за проекта, нае добри архитекти, които да направят естествената връзка между неговата сграда и току-що построената в онзи момент „Панорама”.

Бургаският бизнесмен даде име на бъдещия си хотел „Сий гарден”, а плановете му бяха хотелът да е с 42 стаи и апартаменти, да има тузарски ресторант, СПА център, нощен клуб, казино и голям подземен паркинг. Общото РЗП бе 3431 кв.м., а строителството по план трябваше да завърши през 2012 г.

Още в края на 2010 г. при получаването на АКТ 14 проектът бе замразен. Повече от шест години не бе поставена и тухла по него. През 2016-а се забеляза първо раздвижване по строителната площадка. Това съвпада с периода, в който, Бенчев е подписал предварителния договор за продажба. Днес сградата е напълно завършена, а новият собственик промени предназначението й и я направи луксозен апарткомплекс.

Жилищата, офисите и търговските площи вече са пуснати за продажба. Цените се посочват само при оглед на място, което означава, че със сигурност ще гонят 2000 EUR/кв.м. Може би и заради това има продадени само 6 апартамента, както става ясно от скицата на имота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курнелия

    63 4 Отговор
    Кво ни занимавате с тоя комунист, поредния които живее на гърба на Българския народ, аман от тая напаст ,99% от милионерите в БГ са или от БСП или ченгета от ДС!!
  • 2 избенчиха го

    30 1 Отговор
    Трябват му пари да си боядиса ролса, че нали му го зажулиха !
  • 3 китайче

    31 1 Отговор
    2000 ЕВРО НА КВАДРАТ сиреч за 100 квадрата ново строителство което са спалня ,детска,хол с кухня купувачът ще плати 200000 евро или 400000 ЛЕВА (близо половин милион ! ) ! Откъде тези хора имат такива пари при средна заплата за региона от 700-800 лева чисто ? Кой нормален плаща 400 бона за апартамент в Бургас като за тези пари може да си вдигне супер къща навсякъде в БГ та дори и в чужбина ?
  • 4 Шалом

    28 1 Отговор
    Схемата е ясна........Руските евреи превземат "изтока " на България.

    Коментиран от #5

  • 5 Руските ДС

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шалом":

    Няма руски евреи, евреите са в САЩ това са руски държавни пари от откраданти в началото на прехода руски активи - заводи, халета, военна техника .......

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    14 9 Отговор
    По добре руснаци да купуват отколкото турци , араби и американци.
  • 7 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Руските ДС":

    Това беше и е схемата в България. Хубава ти е тезата, ама нещо не се връзва с реалността:
    Да не са си поделили парите руснаците между всички, защото имаш над 100 000 различни собственика, на повече от 300 000 имота само у нас. Не 300-400 фамилии, както е в БГ. Явно според теб огромна част от населението на Русия е намазало. КГБ-то се е охарчило доста да куфарчета, в които да раздава парите от откраднатото. Не че няма и такива. Има, ама са една капка.

    Прогледнете за очевидното, вместо да вярвате и да си съчинявате измислици и невъзможни конспирации!

    П.С.
    Ясно е, че евреи има във всички бели нации. Дали обаче има евреи негри и китайци?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 . . . . . . .

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Не знам у нас дали само 300-400 фамилии са богаташите, но у нас ДС-тата са били много-много повече само в един 30 хиляден град е имало 300-400 ДС-та
  • 9 . . . . . . . . .

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Пък и руснаците през 89 са наброявали около 2000 милиона, а пък всеки който е присвоил е раздробил и препродал ........ така го е измайсторил че .........

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от ". . . . . . . . .":

    Говорейки за Русия 89-та е била с почти същото население като 2017, дори с няколко хиляди по-малко. * не СССР

    300 броя в 30 хил. град е 1%. Не мисля, че толкова са били агентите на ДС. По-скоро в това число най-много да влизат и дописниците, чийто статут не е на агенти.

    Личният състав 89-та на ДС е 8000, като 1/3 ги съкращават още 90-та.
  • 11 Пешо

    3 0 Отговор
    Абе понамирисва на пералня... 2000 евро на квадрат... откъде толкова пари, това си е надут балон отвсякъде... в чужбина ни се чудят на цените - питат - защо ???.. на какво отгоре...