4 Януари, 2018 10:21 4 862 7

Най-сигурният имот на Сакскобургготски отвътре (ВИДЕО)

  • сакскобургготски-
  • къща-
  • баня-
  • карлово-
  • царски имоти

Единственият сигурен имот на Симеон Сакскобургготски беше видян отвътре. Екип на bTV показа интериора на къщата в Баня (Карловско). Сакскобургготски не е посещавал имота от година и два месеца, а местното население говори, че къщата е обявена за продан. Преди време в руски сайт се е появила обява за продажба на имота срещу

2.5 млн. EUR. Но тогава семейството отрича, че продава имота. Преди два месеца обаче купувачи са идвали отново да оглеждат къщата. Това, което ги е отказвало, е, че сега къщата се продава за 11 млн. лв., тъй като върви в комплект с царската изба.

До момента споразумение за другите имоти с държавата Симеон Сакскобургготски няма. Не са приключили и делата в Страсбург. „Подадени са три жалби от името на царското семейство. Първата от тях е подадена в средата на 2010 Г. и тя е свързана с мораториум върху експлоатацията и ползването на всички царски имоти. Нали разбирате колко е крива ситуацията, при която бивш премиер и престолонаследник на една династия ще съди собствената си държава в Страсбург”, подчерта Михаил Екимджиев, адвокат на Симеон Сакскобургготски в Страсбург.

Според адвоката най-доброто решение на спора за царската реституция е да има извънсъдебно споразумение. Съдът в Страсбург обаче още не е излязъл с решение.

Къщата в Баня е построена от цар Борис, а мястото не е избрано случайно. Царят се е лекувал, ползвайки минералните извори в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бъде смърт

    11 4 Отговор
    Растрел или обесване на сичкото царско котило нали е демокрация сега нека сам избере и казуса е решен..ние нямаме нужда от още хрантутници и кърлежи дето да живеят в палати за милиони построени от раята....
  • 2 фонзи

    9 2 Отговор
    Та.ак ! Няма как мумията да вземе 11 милион лева за тази къща ! Реалната и цена е поне 4 пъти надолу !!!
  • 3 гост

    11 0 Отговор
    На Симо Ментата само пари и далавери му се въртят в главата. Държавата трябва да му конфискува всичките имоти и да го изгони от България.
  • 4 Бай Благой

    0 0 Отговор
    ПокоИ - се пише уважаема г-жа Богданова!
    ПокоЙ - един покой...покоИ - много такива.
  • 5 камен

    2 0 Отговор
    не тои да съди държавата а тя него за всичките репарации които сме платили заради неговите прадеди
  • 6 Юбряяяяяя

    2 1 Отговор
    Сакс-Кобург-Имотски!
  • 7 Едо

    1 1 Отговор
    Всички, що-годе, честни българи са, меко казано, много разочаровани от лицето Симеон Борисов Сакскобургготски. А с какви надежди ги посрещнахме през 1996! Скептиците тогава бяха малко, но се оказаха прави. Хубавото на цялата тази ,,царска" афера е това, че значителна част от българския народ помъдря още малко. Но нека попитам: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ВЕЧЕ ЗА ШВЕЙЦАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ ОЩЕ СЕ ПОМАЙВАТЕ?