8 Януари, 2018 11:11 3 040 1

До 7% по-скъпи имоти в Сингапур

  • сингапур-
  • жилища-
  • цени
До 7% по-скъпи имоти в Сингапур - 1
Снимка: Shutterstock

На фона на непрекъснато повишаващото се търсене жилищата в Сингапур могат да поскъпнат до 7% през новата година, сочи изследване на компанията RHB Research. В страната вече се отчитат признаци на подем. Така например, през третото тримесечие на 2017 г. цените на жилищата са се повишили с 0.7% след като 15 поредни тримесечия е имало спад. Според анализатори, причина за подема донякъде са подобрените условия на пазара на труда, ниският процент безработица – 2.1%.

За повишаването на цените на жилищата ще допринесат ниските лихви по ипотечните заеми, повишаването на конкуренцията от страна на чуждестранните разработчици, а също така и силната активност на инвеститорите.

На фона на острата конкуренция цената на земята се повишава значително. Това обаче може да ограничи печалбата на строителите, тъй като досегашната рентабилност би могла да бъде постигната само при повишаване цената на жилищата с 20%-30%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бало

    0 0 Отговор
    А в софия с колко %, нагоре или пък надолу?