5 485 3

Промени при вписване на имотни сделки

Милена Богданова

От 2 януари 2018 г. всички сделки, които се входират в Агенцията по вписвания в София, ще бъдат вписвани в рамките на същия ден. Актовете по всички сделки в срок до 3 дни (съгл. чл.9, ал. 2 и ал. 3) са готови за получаване и на разположение на нотариусите.

За издаване на удостоверение по чл. 47 от Правилника за вписванията за извършени вписвания, отбелязвания и заличавания за един имот се събират следните такси: За издаване в срок до 7 работни дни – 10лв., а за издаване в срок до 3 работни дни – 30 лв.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иванчо
  Отговор
  1 21:00  09.01.18
  Ейй, много лошо.... Леличките ще трябва да се хванат на работа....
 • 111
  Отговор
  2 11:14  10.01.18
  Много моля, да се вемат спешни мерки и за Кадастъра. Не стига, че е някакъв ад, че са изключително некомпетентни, че тези, които са изготвяли кадастралната карта (считай батко и братко) са направили пълен батак, въпреки милионите, които са насмукали, но и сроковете са ужас...плащаш за 3 дена, получаваш на 5-ия и чакаш за да ти я направят, а ако има грешка, ти я отстраняват за безумни срокове.
 • НЕразбирач
  Отговор
  3 19:17  10.01.18
  И защо САМО в София пак е различно?! А при положение, че от края на юни 2017 са "обучени" съдиите по вписванията да работят с кадастрално-административната информационна система, която е достъпна за всеки дори БЕЗ регистрация, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ЛИ ДА ТОРМОЗЯТ ХОРАТА ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ И ДА ИМ ИСКАТ СКИЦИ, ВМЕСТО ДА СИ ПОГЛЕДНАТ С ТРИ КЛИКВАНИЯ НА МИШКАТА И ВЪВЕЖДАНЕ НА ИДЕНТИФИКАТОРА НА ИМОТА, всичко, което ги интересува?! А, търтеи долни?!

Напиши коментар:


Публикувай