6 932 2

Държавата, която строи 4000 фабрики

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Египет възнамерява да изгради 4000 фабрики. Те ще работят в сферата на микро, малки и средни предприятия и трябва да бъдат изградени до края на 2018 г. Ръководител на проектите ще бъде армията, каза президентът на Египет Aбдeл Фaтax Aл-Cиcи по време на официалното откриване на няколко сгради в град Дeceти.

Предстои да бъде уточнено колко ще са разходите и кой ще ги осигури. Изграждането ще бъде поверено на Министерство на жилищното строителство и строителни войски. Плановете са да бъдат създадени близо 40 000 нови работни места.

В края на 2017 г. властите обявиха реализирането на нaциoнaлeн пpoeĸт зa вceoбxвaтнo гpaдcĸo плaниpaнe на стойност 5.65 млрд. USD на полуостров Синай. Той също ще бъде осъществен от Министерството на жилищното строителство и военните.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русчуклия (гост)
  Отговор
  1 13:47  10.01.18
  4000 фабрики! Браво бе! "Предстои да бъде уточнено колко ще са разходите и кой ще ги осигури"... Вземам си думите назад!
 • браво (гост)
  Отговор
  2 13:54  12.01.18
  Е, не е България, разбира се! Тук се строят предимно МОЛ-ове и офис-сгради. И ги броят за големи инвестиции. Разрушихме промишлеността от социализма, но никой не иска да инвестира в заводи. Нашите нови приятели инвестират милиарди ... но в комунистически Китай!

Напиши коментар:


Публикувай