2 536 0

Пазар, който е най-зле от 6 години насам

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

С 12% са поевтинели имотите в Манхатън през четвъртото тримесечие на 2017 г. спрямо същия период на 2016-а. Това са най-високите стойности на спад на тримесечна база за последните 6 години. Очакванията са тенденцията на обезценяване да продължи след въвеждането на новите данъчни реформи.

Пазарът на недвижими имоти в Манхатън страда от хроничен недостиг на луксозни имоти. Според експерти, макар продажбите да могат да се възстановят през първото тримесечие на новата година, новото данъчно законодателство, което ограничава възможностите за приспадане на налози, ще продължи да влияе върху цените на жилищата в Ню Йорк. Това се отнася предимно за най-скъпите имоти. „Данъчните промени ще повлияят както на цените, така и на продажбите. За да се оцени напълно това влияние ще са необходими година и половина-две” е мнението на президента на компанията Miller Samuel Джонатан Милър.

През 2018 и 2019 гг. броят на новите проекти ще продължи да нараства. Търсенето на „евтини” луксозни имоти на стойност между 1 и 2 млн. USD ще остане стабилно, а продажбите на апартаменти и къщи на цени над 5 млн. USD ще се понижи.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай